Buna ziua!
Am si eu o nelamurire! Am inteles ca incepi sa primesti pensia retroactiv abia dupa ce ai primit decizia,nu de la depunerea dosarului. Intrebarea mea este: daca ai de platit o pensie alimentara cum o platesti daca tu nu ai primit niciun ban cateva luni bune? Nu mai zic de facturi, rate la banca, intretinere...
Va multumesc!
Buna ziua !
Pensia se plateste in cazul in care dosarul se depune in cel mult 30 de zile de la nasterea dreptului , de la nasterea dreptului , iar daca se depune ulterior , de la data depunerii dosarului ( cu conditia ca acesta sa fie complet) . Este adevarat ca prima pensie vine dupa 2-3 luni de la depunerea dosarului , de regula dupa primirea deciziei de pensionare .
In legatura cu plata pensiei alimentare nu vi se poate imputa reaua credinta data fiind situatia de fapt care poate fi dovedita , astfel ca nu va faceti griji .
Va multumesc pentru raspuns! Nu imi fac griji pt ca e vorba despre fostul sot, in datele problemei, pensia de intretinere trebuia s-o primesc eu, sincer...imi cam luasem gandul de la ea, asa cum ati spus si dumneavoastra, nu prea ai ce sa faci in conditiile astea, dar acum m-am linistit!
O zi minunata va doresc!