avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 439 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cand se primeste pensia pe caz de boala?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cand se primeste pensia pe caz de boala?

Buna ziua!
Am si eu o nelamurire! Am inteles ca incepi sa primesti pensia retroactiv abia dupa ce ai primit decizia,nu de la depunerea dosarului. Intrebarea mea este: daca ai de platit o pensie alimentara cum o platesti daca tu nu ai primit niciun ban cateva luni bune? Nu mai zic de facturi, rate la banca, intretinere...
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: DaniDana , utilizator 09:01, 29 Aprilie 2010
Buna ziua !
Pensia se plateste in cazul in care dosarul se depune in cel mult 30 de zile de la nasterea dreptului , de la nasterea dreptului , iar daca se depune ulterior , de la data depunerii dosarului ( cu conditia ca acesta sa fie complet) . Este adevarat ca prima pensie vine dupa 2-3 luni de la depunerea dosarului , de regula dupa primirea deciziei de pensionare .
In legatura cu plata pensiei alimentare nu vi se poate imputa reaua credinta data fiind situatia de fapt care poate fi dovedita , astfel ca nu va faceti griji .
Va multumesc pentru raspuns! Nu imi fac griji pt ca e vorba despre fostul sot, in datele problemei, pensia de intretinere trebuia s-o primesc eu, sincer...imi cam luasem gandul de la ea, asa cum ati spus si dumneavoastra, nu prea ai ce sa faci in conditiile astea, dar acum m-am linistit!
O zi minunata va doresc!
Ultima modificare: Joi, 29 Aprilie 2010
DaniDana, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara neplatita cu rea credinta Seashell Seashell Buna ziua! Am divortat la 1 aprilie 2010, instanta a hotarat ca tatal copilului meu sa plateasca pensie alimentara pentru copil incepand de la data depunerii ... (vezi toată discuția)
autoritatea tutelara face ancheta pt fiecare cerere ? NLY007 NLY007 Buna seara am si eu o rugaminte daca ma poate lamuri si pe mine cineva de specialitate pe scurt datele problemei sunt.eu am depus la judecatorie o cerere ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara studenta la zi si angajata full time conico conico Buna seara! Am si eu o nelamurire cu privire la plata pensiei alimentare pentru un copil de 20 de ani stundeta la zi. Trebuie platita pensie alimentara in ... (vezi toată discuția)