avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 668 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara studenta la zi si angajata full time
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara studenta la zi si angajata full time

Buna seara!
Am si eu o nelamurire cu privire la plata pensiei alimentare pentru un copil de 20 de ani stundeta la zi. Trebuie platita pensie alimentara in continuare sau nu? se poate sista doar pe perioada contractului de munca? Tatal s-a implicat la plata taxelor de scolarizare si a platit pensie alimentara desi nu are o decizie judecatoreasca ci doar pt ca si-a dorit ca, copilul sa mearga la o scoala si sa aibe un viitor mai bun.
A 2 a intrebare este daca nu mai plateste pensie si copilul introduce actiune in instanta se plateste si retroactiv? ideea este ca tatal a platit banii in mana fara o dovada a platii.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 20:19, 9 Februarie 2016
Pensia alimentara se plateste celor care fac studiile la zi si nu se pot intretine, nu sunt angajati, nu au contract de munca. Daca are salariu, nu mai primeste pensie.
Multumesc pt raspuns, acum contractele sunt pe o prerioada limitata initial...ce se intampla dupa expirarea contractului? adica tatal isi doreste ca fiica sa mearga la facultate si sa invete..nu sa lucreze...dar ea insista sa lucreze...si vrea sa stie si la ce sa se astepte...in cazul unei adresari in instanta a copilului? se ia in calcul si ca a lucrat si atunci nu trebuia sa ii plateasca pensie?
Ultima modificare: Marți, 9 Februarie 2016
conico, utilizator
desi nu are o decizie judecatoreasca

daca nu exista, fata va primi pensie de la data depunerii cererii in instanta daca indeplineste conditiile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara retoactiva iza_crro iza_crro Buna ziua , Ma numesc izabela si am un minor in varsta de 7 ani rezultatul unei relatii de concubinaj de 3 ani, de curand am decis sa il dau in judacata pe ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara cand tatal se afla in concediu de paternitate amaliamatei amaliamatei Tatal fiicei mele s-a recasatorit si se afla in concediu de paternitate pt copilul rezultat din aceasta casatorie.Fiicei mele nu i-a platit niciodata pensie ... (vezi toată discuția)
Plata pensiei alimentare aceeasi_doe aceeasi_doe Am o fetita dintr o casatorie pentru care trebuie sa platesc pensie alimentara,fetita cu care vorbesc din cand in cand pe o retea de socializare(cand are ... (vezi toată discuția)