avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1712 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara retoactiva
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara retoactiva

Buna ziua ,
Ma numesc izabela si am un minor in varsta de 7 ani rezultatul unei relatii de concubinaj de 3 ani, de curand am decis sa il dau in judacata pe tatl copilului pt incredintarea custodiei si plata pensiei alimentare , doresc sa stiu daca dupa pronuntarea hotararii judecatoresti pot solicita plata pensiei retroactiv si incepand de la ce data .
Va multumesc .
Cel mai recent răspuns: m_ella2005 , utilizator 09:54, 12 Martie 2010
buna ziua .
puteti solicita in instanta incredintarea minorului in vederea cresterii si educarii acestuia , precum si obligarea tatalui la plata pensiei alimentare .
pensia alimentara nu se plateste retroactiv, ci de la data introducerii actiunii in instanta .
De regula, pensia de intretinere se acorda de la data depunerii cererii de chemare in judecata. Dreptul familiei prevede o situatie exceptionala in care pensia de intretinere poate fi ceruta de la o data anterioara datei de introducere a cererii de chemare in judecata si anume: sa demonstrati instiantei ca v-ati aflat in imposibilitatea introducerii unei asemenea actiuni din vina tatalui copilului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara gygy1982 gygy1982 am trait cu o femeie in concubinaj timp de 4 ani avem un baietel de 3 ani un nu neam mai inteles si intro zi a plecat si copilul a ramas la mine de 3 luni ... (vezi toată discuția)
Incredintare minor neagoemarianina neagoemarianina ma numesc Nina si mentionez ca in 2005 am divortat in urma divortului minorul mi-a fost incredintat spre crestere. relatia cu fostul sot a continuat iar in ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara Ramona 2010 Ramona 2010 BUNA SEARA, Multumesc pt raspunsurile date , asta in primul rand, apoi as mai avea o intrebare orietativa. daca as da in judecata tatal copilului meu ... (vezi toată discuția)