Buna ziua ,
Ma numesc izabela si am un minor in varsta de 7 ani rezultatul unei relatii de concubinaj de 3 ani, de curand am decis sa il dau in judacata pe tatl copilului pt incredintarea custodiei si plata pensiei alimentare , doresc sa stiu daca dupa pronuntarea hotararii judecatoresti pot solicita plata pensiei retroactiv si incepand de la ce data .
Va multumesc .
buna ziua .
puteti solicita in instanta incredintarea minorului in vederea cresterii si educarii acestuia , precum si obligarea tatalui la plata pensiei alimentare .
pensia alimentara nu se plateste retroactiv, ci de la data introducerii actiunii in instanta .
De regula, pensia de intretinere se acorda de la data depunerii cererii de chemare in judecata. Dreptul familiei prevede o situatie exceptionala in care pensia de intretinere poate fi ceruta de la o data anterioara datei de introducere a cererii de chemare in judecata si anume: sa demonstrati instiantei ca v-ati aflat in imposibilitatea introducerii unei asemenea actiuni din vina tatalui copilului.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Pensie alimentara
gygy1982
am trait cu o femeie in concubinaj timp de 4 ani avem un baietel de 3 ani un nu neam mai inteles si intro zi a plecat si copilul a ramas la mine de 3 luni ... (vezi toată discuția)