avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1712 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Plata pensiei alimentare
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Plata pensiei alimentare

Am o fetita dintr o casatorie pentru care trebuie sa platesc pensie alimentara,fetita cu care vorbesc din cand in cand pe o retea de socializare(cand are chef!).Mama ei a dus o in Serbia fara ca eu sa fiu consultat desi am un program de vizita bine stabilit ,program de care sunt privat,dar m-a dat in judecata pentru a se mari pensia alimentara si s-a stabilit sa-i platesc din urma cu un an ,de cand a deschis ea proces ori eu nu mi vad copilul mai deloc.De 3 ani formez o familie impreuna cu o doamna si fiica ei,la a carei crestere contribui.Mi se pare nejusta decizia instantei ca eu sa platesc aceste sume foarte mari catre fosta mea nevasta fara ca macar sa vad pe ce anume se duc acei bani,plus ca aceasta nu lucreaza.Va rog sa-mi spuneti daca exista vreo modalitate de a nu plati acesti bani cu atat mai mult ca acum am alta familie la a carei intretinere nu voi prea putea contribui in aceste conditii.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 15:45, 10 Noiembrie 2013
Va rog sa-mi spuneti daca exista vreo modalitate de a nu plati acesti bani cu atat mai mult ca acum am alta familie la a carei intretinere nu voi prea putea contribui in aceste conditii.



Asta chiar e tare.. sa nu mai platiti pensie copilului dvs ca nu mai aveti din ce sa cresteti copilul altuia.
Nu , nu exista aceasta posibilitate .

eu sa platesc aceste sume foarte mari catre fosta mea nevasta


Nu va intreb ce inseamna sume f mari in viziunea dvs, insa nu pt nevasta platiti , ci pt copilul dvs.

ori eu nu mi vad copilul mai deloc


Faceti in asa fel sa-l vedeti, dar asta nu are legatura cu pensia.
din pacate, ca in cele mai multe cazuri,de bani se folosesc mamele!unele care nu sunt capabile sa mearga la servici ca au cate un fraier care sa le intretina...si lasati ipocriziile..!majoritatea care sunt in aceasta situatie,nu ar dori sa plateasca pensie alimentara!in plus...credeam ca voi da peste niste avocati care sa ma invete cate ceva ,fara a fi ipocriti,nu peste unii care fac pe moralistii pe aici....cine are nevoie de asa ceva???se pare,insa,ca decat sa-si faca meseria prefera sa vorbeasca verzi si uscate....oare nu si cunosc meseria??!!
unele care nu sunt capabile sa mearga la servici ca au cate un fraier care sa le intretina



capabile sunt, dar unele prefera sa n-o faca daca tot au gasit un fraier.

majoritatea care sunt in aceasta situatie,nu ar dori sa plateasca pensie alimentara!

N-or fi toti ca dvs, dar da, sunt multi. Din fericire pentru copiii lor, nu toti se pot fofila, cat au un job cu carte de munca , li se infiinteaza poprire pe el. Pot raspunde si penal pt neplata, daca se insista, solutii se gasesc.

niste avocati care sa ma invete cate ceva

N-o sa gasiti vreunul nici aici pe forum si nici in alta parte care sa va invete sa nu platiti si cum sa o faceti.

Ultima modificare: Duminică, 10 Noiembrie 2013
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tatăl fetiței mele nu vrea s-o recunoască, doresc să știu ce șanse am să câștig un proces de stabilire a paternității Nina06 Nina06 Buna ziua, am avut o relatie cu un barbat timp de 6 luni. Am ramas insarcinata. El a incercat sa ma convinga sa intrerup sarcina si pt ca nu am putut sa fac ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara uddo uddo AM DIVORAT DE PUTIN TIMP , ACUMA FOSTA SOTIE VREA SA PLECE IN ITALIA CU FETITA SA SE STABILEASCA ACOLO... EU AM ZIS CA II SEMNEZ ACTELE DOAR CU CONDITIA SA ... (vezi toată discuția)
Renuntare tutela luke1984 luke1984 Buna Ziua, sunt barbat in varsta de 34 ani. Am o fetita dintr-o relatie anterioara cu varsta de 4 ani. Am convenit dupa ce a facut fetita un an sa platesc o ... (vezi toată discuția)