sunt un viitor "client" al testului poligraf si sincer sa fiu la cat de tare psihic ma cred incep sa ma cam inmoi :) incep sa`mi pun semne de intrebare cu privire la acuratetea "aparatului" la seriozitatea politistilor si multe altele printre care si emotiile. partea vatamata de ce nu este supus testului ? daca am declarat ca sunt de acord cu testul, pot sa refuz acum ? mi`ar fi mai bine daca as angaja un avocat ? ( lucrez la o firma particulara unde sunt in permanenta in contact cu clientii - de cele mai multe ori vanzatorii - de 4 ani n`am primit nicio plangere (si sunt sute de firme), insa cum niciodata nu e prea tarziu, s-a intamplat acum 3-4 luni ....asa ca ..:) la ce nervi mi-a facut vanzatorul respectiv nici nu mai stiu ce sa fac...stau si ma intreb daca nu cumva a fost premeditata actiunea lui? )
"Ultima intalnire cu nenea" / Rezultatul testului poligraf" .. cu toate ca au trecut cateva saptamani de cand am efectuat testul, astazi am aflat de la nenea (n`am vazut) rezultatul testului: "Vinovat ! "
In urma tel. primit ieri de la nenea, prin care imi cerea sa ma prezint la sectie sa vorbim, azi am fost sa vorbesc cu el.
In timp ce`mi flutura niste hartii (declaratii si alte acte prinse cu o agrafa) prin fata ochilor imi comunica rezultatul testului : "Vinovat !"
Bineinteles ca am "ripostat" si mi`am sustinut ideea (de fapt exact ceea ce s`a intamplat) ca sunt nevinovat insa el tot insista ca rezultatul testului spune altceva, ca am raspuns gresit la toate cele 4 intrebari (cu toate ca au fost...6 cred..daca nu mai multe)...
Imi da o hartie sa scriu ceva. Nu stiam ce urma sa scriu....
La un moment dat iese din birou si se intoarce la aprox.5min cu aceleasi hartii..cred..Se aseaza pe scaun si incepe sa`mi recite aceeasi poveste "esti vinovat ....esti vinovat ....", timp in care imi citeste de pe una din colile prinse in manunchi (erau intrebarile si raspunsurile date de mine la test) dupa care urma o concluzie care a citit`o printre randuri (de fapt vroia sa ajunga la "schimbarea bio...." .. nu stiu exact termenul stiintific ... adica mi s`a modificat pulsul in timpul testului) .. adica am raspuns gresit la intrebarile "ai sa raspunzi corect la toate intrebarile care ti le voi pune/ ai raspuns corect la toate intrebarile" .. implicit si celelalte intrebari au avut raspunsuri gresite ...
I`am zis ca pulsul poate mi s`a schimbat in urma intrebarii capcana (te`ai mai gandit sa furi de la o persoana care avea incredere in tine? ) ...
A terminat destul de repede cu rezultatul testului si m`a pus sa scriu ... Am scris... ca bou.. :) ... era ceva ca o completare la declaratia initiala...ca am luat la cunostiinta de rezultatul testului... ca nu eu sunt persoana care a savarsit acea fapta..
Pe moment nu mi`am dat seama .. Dupa ce`am terminat de scris, i`am zis "acum ca tot am scris, puteti sa`mi dati sa ma uit si eu peste rezultatul testului!? " bineinteles ca nu s`a putut ... :O
Se ridica .. se duce sa ia ceva.. ma uit la el si cand il vad nu`mi vine sa cred... tinea in mana o carte albastra pe care scria Biblia.. O arunca pe birou si ma pune sa jur..
L`am intrebat cand/daca ne mai auzim si a zis ca nu mai am treaba cu el, ca o sa trimita dosarul mai departe....
O pasarica mi`a soptit ca nu trebuia sa scriu ..
Cam ce mai e de facut !?
nicio problema cu aceasta completare de declaratie.
nu vad nimic gresit in completarea declaratiei.
nu conteaza rezaultatul testului poligraf.
testul nu constituie mijloc de proba!
acu' nenea militeanu propune si parchetul...dispune!
daca procurorul considera ca sunt intrunite(din punctul lui de vedere) toate elementele constitutive ale infractiunii, vei fi chemat la Parchet pt. prezentarea materialului de up.(maxim o luna).
daca proc. considera ca nu......vei primi la domiciliu rezolutia de sup.
Ce-ti este si cu militienii astia...tot ... au ramas:)) Oare chiar nu au alte dosare mai importante de rezolvat??? Intreb si eu asa in van ca nu caut un raspuns anume.