avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 583 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... prenatal - postnatal - indemnizatie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

prenatal - postnatal - indemnizatie

Va rog sa-mi spuneti care sunt pasii de urmat pt concediu prenatal. La cate zile am dreptul si dupa cat timp trebuie depus dosarul pentru ajutorul de ingrijire copil acordat de stat. Pentru Ilfov, Pantelimon stie cineva care este adresa unde am sa depun acest dosar dupa nastere ? Multumesc mult, Cu stima Camelia Babancu.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 16:05, 29 Aprilie 2010
Aveti dreptul la 126 de zile calendaristice de concediu de maternitate (63 zile inainte de nastere si 63 zile dupa nastre). In functie de recomandarea medicului si de optiunea dumneavoastra, puteti compensa cele dou concedii in asa fel incat concediu de lauzie sa nu fie mai mic de 42 de zile calendaristice.
Trebuie sa anuntati angajatorul ca suneteti gravida si sa aduceti certificatele medicale eliberate de medicul de familie sau medicul specialist.

Dupa terminarea concediului de maternitate faceti cerere ca angajatorul sa va supsende contractul de munca (anexati cererii o copie dupa certificatul de nastere a copilului). Angajatorul o sa va elibereze o adeverinta cu veniturile nete in ultimele 12 luni si o copie dupa decizia de suspendare cu care completati dosarul pentru indemnizatie creste ropil si-l depuneti la Directia generala de asistenta social si protectia copilului din sectorul in care aveti domiciliul.

Mai multe puteti afla din OUG nr.148/2005.
Buna ziua ! Multumesc mult pentru raspuns. Daca se poate vreau sa mai "abuzez" de bunatatea dvs. In aceasta perioada de 126 de zile beneficiez de 85% din salariu ?! Multumesc mult. Camelia Babancu
Indemnizatia pentru concediul de maternitate este de 85% din media salariilor pe 6 luni anterioare intrarii in concediu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de maternitate / indemnizatie de ingrijire si crestere copil biasro biasro Buna ziua, Sunt insarcinata in 7 luni si as dori sa ma ajutati cu informatii referitoare la concediu de maternitate si la indemnizatia de ingrijire si ... (vezi toată discuția)
Concediu inainte de nastere, concediu paternal, indemnizatie habar habar Buna seara! Am mai multe nelamuriri si as avea nevoie de parerile voastre. Sotia s-a angajat in luna august 2017. Eu lucrez de mai bine de 5 ani. Ne-a ... (vezi toată discuția)
Concediu de lehuzie cocochannel cocochannel Buna ziua! Am si eu o nelamurire:Pe data de 11 noiembrie 2009 am intrat in concediu de maternitate,si pe 13 decembrie am nascut.Intrebarea mea este daca acum ... (vezi toată discuția)