avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... adeverinta de venituri
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

adeverinta de venituri

Buna ziua,
Fiind somer am acceptat sa fac o filmare de 1 zi la o agentie de fotomodele pentru care am primit dupa vreo 2 luni 200 lei.Azi am primit de la acea agentie o ADEVERINTA DE VENITURI REALIZATE DIN DREPTURI DE PROPRIETATE INTELECTUALA(asa se numeste).In adev. se spune ca"s-a retinut si virat impozit in valoare de 22 lei.Prezenta se elibereaza pt Administratia Financiara".
Intrebare:
1-mai trebuie sa platesc impozit daca duc adev. la Administratia Financiara?
2-de ce trebuie dusa adev la Administratia Financiara?
3-daca nu o duc -ce se intampla?
4-imi afecteaza somajul?(contractul era "de cedare drepturi autor"-nu era de angajare pe durata nedeterminata)
MUltumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: dgrsj , utilizator 22:46, 28 Aprilie 2010
1-2. Trebuie sa duceti adeverinta la Adm. Fin. pentru ca veniturile se cumuleaza pentru impozitare. Cei de la Fisc va vor spune daca mai aveti ceva de platit.
3. Daca nu o duceti Fiscul tot stie de veniturile dvs. din declaratiile fiscale ale celui care v-a platit.
4. Indemnizatia de somaj nu este afectata deoarece este un venit sub 500 lei pe luna.
Va multumesc mult pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contributie sanatate de 5,5% din venitul obtinut din vanzarea unei locuinte? hellen09 hellen09 Anul trecut, in noiembrie, am vandut o locuinta. Pentru plata contributiei la sanatate, ca persoana fara venit, in luna mai 2011,mi s-a cerut o adeverinta de ... (vezi toată discuția)
Studentii platesc cass la venituri din chirii? CipM CipM Sunt student si realizez de cateva luni venituri din cedarea folosintei bunurilor - mi-am inchiriat apartamentul cu contract inregistrat la adm fin. Am ... (vezi toată discuția)
Somerul indemnizat este asigurat in sistemul public de sanatate? garnita georgiana garnita georgiana buna ziua,sunt insarcinata in 21 de sapt si sunt in somaj de la 1 iul 2011,azi am fost la medic sa cer un concediu med si a zis ca nu poate sa-mi dea ca am ... (vezi toată discuția)