avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 820 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... pot sa imi recuperez pamantul?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

pot sa imi recuperez pamantul?

Am un pamant pe care l-a luat statul inainte de '89 ,pe care am si acte.As dori sa stiu daca pot sa il recuperez In prezent acest teren a fost vandut de primarie. Pot sa il mai recuperez,sau macar sa obtin despagubiri? Va rog sa imi spuneti exact ce trebuie sa fac . VA MULTUMESC!
Cel mai recent răspuns: olga2011 , utilizator 11:35, 26 Octombrie 2019
despagubiri pe legea 221/2009
Dvs. stiati ca ati avut acest teren in 1990. Ati formulat cerere pentru reconstituirea dreptului de proprietate in baza vreunei legi a fondului funciar? Sau ati asteptat ca statul roman, cu bunul simt care il caracterizeaza, sa va bata la usa, prin reprezentantii sai, si sa va inamneze titlul de proprietate "din oficiu", fara nici o actiune din partea dvs?
Daca ati cerut reconstituirea dreptului de proprietate in baza legii 18/1991, 1/2000 sau 247/2005 (ultima zi 30.11.2005), si nu mai exista terenul, veti primi despagubiri. Daca nu ati facut cerere...aveti doua variante, ambele prin instanta, cu cheltuielile si riscurile aferente:
- actiune in revendicare in baza codului civil (de obicei respinse de instante, in lipsa cererii depuse pe legea speciala);
- actiune pentru repunerea in termenul de formulare a cererii in baza legii 247/2005 (va trebui sa prezentanti instantei o motivatie care sa dovedeasca imposibilitatea dvs. de a va incadra in termenul legal de formulare a cererii, dintr-o cauza independenta de vointa dvs.) - "nu am depus cerere intrucat nu am stiut ca trebuie sa fac acest lucru" nu este o motivatie valabila.
Sansele sunt mici, dar cum Romania este tara tuturor posibilitatilor, nimic nu este imposibil:)
~ Conținut șters la cerere ~
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dna kyandra,v-am urmarit activitatea si sunt f multumita de rsp-urile date celor nefericiti care ajung prin tribunale.am si eu o problema,v-o expun pe scurt;,suntem trei frati care am cerut prin legea 18/1991 teren dupa parinti.doi frati suntem trecuti pe un singur titlu ptr ca asa ne-am inteles noi,dupa 26 ani f iul unuia imi contesta titlu ptr ca eu n-as fi avut cerere de reconstituire.intr-adevar nu s-a inregistrat cererea si nici nu s-a gasit acuma [dar nu din vina mea][ dar titlu s-a dat si stapanit atatia ani fara probleme.intreb se poate aproba anularea absoluta si transmiterea dreptului meu celuilalt frate[decedat] exista o lege care sa permita asta daca n-a fost contestat de cel care a semnat procesul de punere in posesie si titltu de propr.?multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire OVIDIU ALEXANDRU OVIDIU ALEXANDRU BUNA ZIUA! as avea si eu mai multe intrebari legate despre o mostenire .Bunica mea umbla de foarte mult timp dupa o mostenire de 9 ha de care beneficieaza ... (vezi toată discuția)
Probleme funciare Manea Stefan Manea Stefan avand titlu de proprietate din 1945 original si confirmare de la Arhiva statului doresc sa aflu daca pot intra in posesia suprafetei de pamant de pe titlu. (vezi toată discuția)
Titlu de propietate pt pamantul mostenit eugen stanisteanu eugen stanisteanu suntem 6 frati , parintii au murit de circa 40 de ani si inca nu am facut succesiunea pentru pamantul mostenit. Va rog sa-mi spuneti care sunt pasii pe care ... (vezi toată discuția)