avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare bunuri comune ale sotilor
Discuție deschisă în Executare silită

executare bunuri comune ale sotilor

Am si eu o nelamurire...in cazul in care somatia de plata a fost admisa, debitoare fiind o SC, cu sotii asociati, pot fi urmarite si bunurile comune ale sotilor, dc SC nu are nimic la "activ"?care ar fi temeiul legal?multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters102066 , utilizator 20:35, 27 Aprilie 2010
raspunderea se limiteaza la capitalul social. daca insa, se dovedeste ca administratorul, asociatii au dorit falimentul societatii, se poate solicita atragerea raspunderii personale a acestor persoane, implicit valorificarea bunurilor proprii pentru indestularea creditorilor
Societatea este obligata sa achite conf somatiei nu sotii, bunurile personale ale asociatilor (care sunt si soti) pot fi urmarite doar daca este deschisa o actiune pe legea 85/2006

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Propunere ide inchidere a procedurii falimentului debitoarei venere venere Societatea noastra, ca si creditoare, a introdus cerere de chemare in judecata prin procedura insolventei impotriva unei sc debitoare, pentru o suma de ... (vezi toată discuția)
Faliment limerom limerom Am cateva intrebari legate de falimentul unei societati comerciale al carui asociat unic si administrator sunt. 1 Care sunt consecintele falimentului in ceea ... (vezi toată discuția)
Amanare pentru avizare mioara2012 mioara2012 Buna ziua. Ieri sora mea a avut un proces pentru falimentul unei societati unde ea are calitatea de administrator. Toata lumea se astepta ca sa se termine ... (vezi toată discuția)