avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 611 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... CIM suspendat art 51, lit.a - crestere copil in varsta ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

CIM suspendat art 51, lit.a - crestere copil in varsta de pana la 2 ani

Buna ziua. Astazi mi-am adus aminte ca unei salariate care se afla in concediu postnatal ar cam trebui sa-i expire aceasta perioada si am sunat-o sa-i spun pe cand se termina sa-mi aduca Certificatul Medical, Certificatul de nastre al copilului si adeverinta de la sot (ca nu beneficiaza el de concediu de paternitate), iar ea mi-a spus ca ei i s-a terminat concediul in data de 20.04.2010. Eu din 20 aprilie pana in prezent am pontat-o in Concediu Boala.
Intrebarile mele:
1. Daca ii fac decizia de suspendare cu data de 26.04(ca sa ma incadrez in cele 5 zile de trimitere a deciziei la itm), cum ar trebui sa o pontez din 21.04 pana in 23.04 (24 si 25 aprilie sunt zile libere)?
2. Daca ea nu are continuitate din concediu postnatal in concediu crestere copil, poate sa beneficieze de indemnizatia aferenta cresterii copilului?
In speranta ca voi primi cat mai repede raspuns, va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ursuletroz , utilizator 14:05, 29 Aprilie 2010
Este interesul ei sa ceara in scris CCC si sa depuna toate documentele necesare.
Trebuie sa-i spuneti salariatei in cauza (daca nu stie) ca trebuie sa faca cerere pentru concediu ingrijire copil incepand cu 21 aprilie si sa anexeze cererii copia dupa certificatul de nastere al copilului si adeverinta de la sot, cum ati mentionat, altfel nu-i puteti suspenda contractul iar ea n-o sa-si poata depune dosarul la primarie. In baza cererii emiteti decizia de suspendare a contractului, incepand cu data de 21 aprilie. Decizia o inregistrati la ITM in termen de de 5 zile calendaristice de la perfectare si incepand cu data de 21 pontati salariata ca fiind in concediu ingrijire copil.
Multumesc pentru promtitudinea cu care am primit raspuns la problema mea. Am fost astazi cu decizia la itm, iar doamna de acolo a cam strambat din nas ca de ce decizia este cu data de 27, iar suspendare e cu 21.04, pana la urma a luat decizia. Imi spunea ca ar fi fost mai corect sa-i suspend contractul cu data cand mi-a adus cererea (27.04), iar din 21 pana in 26 inclusiv, trebuia sa o pontez nemotivat.
Nelamurirea mea acum e alta: in caz de un control este totul in regula?
Da, este totul in regula, asa cum va spunea si Dna Elena Savicu, deciziile se inregistreaza la ITM in termen de de 5 zile calendaristice de la perfectarea actelor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Data suspendare cim in cazul in care nu am niciun concediu medical Herra_ Herra_ Buna ziua, Data nasterii copililui este 13.02.2014. De cand pot sa suspend CIM?! Astazi am primit certificatul de nastere al copilului. Concedii medicale nu ... (vezi toată discuția)
Foaie colectiva de prezenta kittycriss kittycriss buna ziua. Am si eu o intrebare. Am o angajata care este in concediul de sarcina si lauzie. cum o pontez in foaia colectiva de prezenta? (vezi toată discuția)
Prenatal - postnatal - indemnizatie camelia babancu camelia babancu Va rog sa-mi spuneti care sunt pasii de urmat pt concediu prenatal. La cate zile am dreptul si dupa cat timp trebuie depus dosarul pentru ajutorul de ingrijire ... (vezi toată discuția)