avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1806 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediere-angajare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediere-angajare

Bună seara
Sunt somer iar firma la care am lucrat, m-a concediat conf. art.65.(Art. 65. [concedierea pentru motive obiective] pemotiv că postul ocupat de către mine se desfinţează.După două luni la locul de muncă au angajat o altă pesoană pe perioadă determinată de 12 luni.
Intrebarea mea este dacă este corect din punct de vedere legal ceea ce a făcut societatea(chiar dacă este una de renume)şi dacă eu aş putea să-mi exprim nemulţumirea pe cale legală insă numai dacă aş avea dreptatea de partea mea.
Cel mai recent răspuns: ContSters42179 , utilizator 20:08, 27 Aprilie 2010
Din pacate nu mai sunteti in termenul de 30 de zile pentru a contesta la tribunal decizia de concediere, nu mai sunt alte variante pentru a va exprima nemultumirea.
Teoretic aveti dreptate dar legal, fiind concediere individuala, in cazul in se reinfiinteaza postul angajatorul nu are obligatia sa va faca oferta mai intai dv. Poate se va schimba legea si din acest puct de vedere si asemenea restructrari care in spate ascund altceva, vor fi oprite. Nici ca terman de contestatie nu mai puteti face ceva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajare dupa ce am dat in somaj ContSters187575 ContSters187575 anul trecut in sept din motive economice am facut restructurari si am inchis cim-ul unui angajat care a plecat in somaj. acuma, imi pleaca un alt angajat, de ... (vezi toată discuția)
Concediere individuala mruazl@yahoo.com mruazl@yahoo.com buna ziua, as dori sa aflu daca la o reducere de personal prin concediere individuala, din statul de functii se reduc si posturile vacante? (vezi toată discuția)
Ajutorul de somaj marrs831 marrs831 se poate obtine ajutorul de somaj daca se desfiinteaza un punct de lucru(totodata si postul ) ,dar functioneaza alte puncte de lucru? (vezi toată discuția)