avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 943 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... acte casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

acte casa

Prin 1999, am cumparat o casa in Dumbravita-la 30 min de Brasov. Am luat-o de la niste tineri, printr-un act facut la primarie. Ei o luasera in acelasi mod de la alti tineri, care incepusera constructia dupa e cumparasera terenul de la un batran din sat.
Urma sa fac intabularea , dar batranul a murit putin timp dupa ce m-am mutat, nelasad urmasi. Cand am vrut sa fac intabularea, de la primarie mi-au spus ca trebuie sa astept sa treaca 10 ani de la moartea batranului, sa se excluda ca nu apar mostenitori legitimi. Termenul a trecut, si as vrea sa imi fac acte pe casa, eventual sa o vand.
Casa are vreo 50 metri, curtea ei are vreo 200. Am numarul de cadastru. Casa nu a avut un plan de constructie.
Care sunt etapele intocmirii actelor pentru intabulare?
va multumesc mult
Cel mai recent răspuns: MYRA CIMPEAN , Avocat 23:44, 27 Aprilie 2010
Terenul nu puteati sa il dobanditi decat prin act autentic . Eu nu am auzit nimic pana acum despre termenul de 10 ani . Poate stiu cei de la Primarie despre ce este vorba insa problema este ca mostenirile vacante intra in domeniul public si nu veti mai putea sa dobanditi terenul in proprietate decat daca este transferat in domeniul privat prin hotarare de consiliu local . Contractul de vanzare-cumparare al casei ar trebui sa fie valabil
nu prea imi dau seama ce acte ati incheiat , dar cred ca va fi nevoie sa faceti o actiune in instanta, in constatarea dreptului dvs de proprietate. cam asta ar fi calea...:">

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune si intabulare teren direct pe noul proprietar dragosm90 dragosm90 Buna seara, Deranjez si eu cu niste intrebari si eventual caut un avocat/notar dispus sa ma ajute cu demersurile in vederea intabularii unui teren ... (vezi toată discuția)
Cumparare casa construita pe teren dobindit prin legea 15/2003 radupaul radupaul Buna ziua am gasit o casa de vinzare, construita pe un teren dobindit prin legea 15/2003 Pot cumpara aceasta casa? care va fi statutul terenului dupa o ... (vezi toată discuția)
Act proprietate teren emilia_d emilia_d Buna ziua.Ma aflu in urmatoarea situatie: casa in care locuiesc este a socrilor mei,iar ei doresc sa imi faca act vanzare cumparare iar acum m-am lovit de o ... (vezi toată discuția)