avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1731 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... intreruperea contributiei inseamna pierderea ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

intreruperea contributiei inseamna pierderea drepturilor?

Buna ziua,
Am o nelamurire... incepand din ianuarie anul curent contractul meu de munca a expirat (era de 2 ore pe zi ca inginer). Acum vreau sa ma angajez din nou, doar ca sunt insarcinata in prima luna. E posibil sa platesc contributiile la stat pentru lunile in care nu am fost angajata, ca sa pot beneficia de indemnizatia pentru cresterea copilului, sau din cauza acestei intreruperi de plata pierd dreptul acesta? #-o
Mi se pare absurd ca un parinte sa piarda dreptul la indemnizatie, doar pentru intreruperea cotizatiilor pentru cateva luni, sau de ce nu mi se da sansa ca eu sa platesc ceea ce lipseste, din moment ce acum o sa muncesc din nou...deci o sa platec toate cotizatiile de acum inainte.
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: tudorache-a , utilizator 08:05, 30 Aprilie 2010
Nu veti pierde dreptul la indemnizatie pentru acea intrerupere
1. Acordarea indemnizatiei pentru CCC pana la 2 ani nu este conditionata de plata contributiilor legale la fondurile speciale (pensie, sanatate, somaj) ci numai de obtinerea de venituri profesionale supuse impozitarii, in cele 12luni premergatoare nasterii.
2. Cititi OUG 148/2005, actualizata.
Multumesc!
O zi buna!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie pentru ccc alexandryna alexandryna Buna ziua, Am si eu o intrebare:Primesc indemnizatie de crestere copil daca am fost in somaj si m-am angajata insarcinata?Precizez ca am stat in somaj 6 luni ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia pentru cresterea copilului amy_ amy_ pentru a obtine indemnizatia de crestere copil pana la 2 ani trebuie sa ai 12 luni cotizate la stat, dar trebuie sa fie la o singura societate si fara ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de indemnizatie de somaj? iuliy iuliy Buna seara! Am si eu o nelamurire, Lucrez la o firma de 3 luni si angajatorul ne-a anuntat ca ne va concedia pentru ca se va inchide firma. Posibil ca ... (vezi toată discuția)