avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 921 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie pentru CCC
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie pentru CCC

Buna ziua,
Am si eu o intrebare:Primesc indemnizatie de crestere copil daca am fost in somaj si m-am angajata insarcinata?Precizez ca am stat in somaj 6 luni iar pana voi naste voi avea inregistrat in cartea de munca inca 8 luni cotizate la stat(nu am intrerupere pe cartea de munca intre somaj si actualul loc de munca)
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:57, 14 Octombrie 2010
somajul este considerat stagiu de cotizare,asadar daca 12 luni anterior nasterii copilului aveti stagiu de cotizare, veti beneficia de indemnizatie pt. cresterea copilului.
1. Indemnizatia de somaj nu este conditionata de plata contributiilor si impozitelor la fonduri si la stat ci numai de obtinerea de venituri si de perioade asimilate in cele 12 luni premergatoare nasterii.
2. Perioada cat ati fost in somaj indemnizat este perioada asimilata si se ia in calculul pentru acordarea i9ndemnizatiei pentru CCC pana la 2 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil catalina86 catalina86 Buna ziua! Sunt insarcinata si urmeaza sa nasc in luna martie 2014. Pe 12 septembrie imi expira contractul la locul actual de munca, unde am implinite 11 luni ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de indemnizatie pt cresterea copilului? andreeab_20 andreeab_20 Daca sunt in somaj si raman insarcinata in timpul somajului, voi mai beneficia de indemnizatia pentru cresterea copilului?sau trebuie sa am 12 luni lucrate ca ... (vezi toată discuția)
Am nevoie de o indrumare bota_samuel bota_samuel Buna ziua. As avea nevoie de un pic de indrumare. Sotia mi-a ramas insarcinata si pt a primi alocatia de la stat dupa nastere stiu ca trebuie sa aibe lucrat ... (vezi toată discuția)