avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 400 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... parte in expertiza
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

parte in expertiza

Daca x si y sunt cele doua parti implicate intr-o expertiza judiciara, care este dezavantajul partii x daca partea y plateste jumatate din taxa expertizei?
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 01:45, 5 Mai 2010
O expertiza care da sau nu da dreptate uneia dintre parti,nu inseamna ca a fost efectuata prin incalcarea legii,mai ales daca partea in mod absolut normal,poate fi subiectiva.
Pentru a formula plangere penala impotriva unui expert trebuieste sa dovediti ,fie ca la efectuarea lucrariii a facut ilegalitati care pot fi cuprinse in legea penala,fie a solicitat anumite foloase pentru ca expertiza sa se indrepte intr-o anumita"directie"
Daca nu puteti dovedi aceste situatii,nu aveti motove sa formulati o plangere penala impotriva expertului desemnat.
Pe de alta parte,aveati in timpul desfasurarii procesului,posibilitatea de a formula obiectiuni la expertiza efectuata,de a solicita efectuarea unei noi expertize de catre trei experti.

Totusi,daca va referiti la ilegalitati ar trebui sa detaliati despre ce este vorba pentru a primi un rapuns concret la obiect.

Expert "parte" sau "consilier" este unul si acelasi lucru. Cat despre achitarea onorariului expertului consilier este de la sine inteles ca partea care l-a propus ii va achita si onorariul.
Intrebarea era despre achitarea onorariului expertului desemnat in cuantum de 1/2 fiecare, ceea ce este altceva.:)

1. Ma bucur ca sunteti de acord cu mine. Tocmai de aceea, intre cele 2 notiuni se afla conjunctia "sau". Din experienta, consider ca unor persoane care poate nu au cunostinte juridice, trebuie sa le explici toate notiunile.
2. Mai mult decat atat, pentru unii justitiabili "nimic nu este de la sine inteles", cand vine vorba de achitarea unor onorarii.
3. Cred ca cel care a deschis acest subiect avea nevoie de lamuriri, iar cu cat mai multe cu atat mai bine din punctul meu de vedere.
Buna seara,dnul.r.gabi,din punctul dvs.de vedere ati pus problema corect.Din punctul meu...la fel,cu urmatoarele intrebari.
1. Expertul are voie sa dea 3 variante de masuratori???si 3 concluzii ???
2. Daca reclamantul are cu 12 mp.mai mult ( in mas.Cadastrala si in Expertiza ) decit in actele de C/V. de ce ex.cadastrist spune ca eu sunt peste el cu 10,54mp??
3. Toate laturile mele din P.V.de punere in posesie, schita, sunt mai mari decit in REALITATE dupa cum urmeaza ( citez din dosar ):
P.V. Punere in posesie PRIMARIA ....
NORD 16.60 ml. EST 80.00 ml. SUD 18.00 ml. VEST 82.00 ml.
Masuratoare Primarie, la reclamatia reclamantului.

NORD 16,15 ml. EST 78,70ml. SUD 17,80ml. VEST 79.00 ml.
Masuratoare EXPERTIZA
NORD 16,21ml. EST 78,86ml. SUD 17,84ml. VEST 81,84ml.

Acestea fiind laturile in ml. sunt indreptatita sa-l trag la raspundere pe "EXPERT"???X-( Cum poate spune el ca eu cu laturi mai mici decit am cumparat sunt peste vecin si nu invers iar vecinul cu laturi mai mari in toate masuratorile decit a cumparat "este victima" .Despre "foloase"....daca nu am vazut...degeaba stiu ca persoana este "descurcareata" ...:strambatura:
Va rog sa-mi spuneti pererea dvs. avind acum toate datele.Va multumesc mult.:love1:

Aceasta este opinia ,din punct de vedere tehnic a expertului,pe care o poate prezenta in mai multe variante,motivate din punct de vedere tehnic.
Chiar daca a gresit la masuratori,nu sunt elemente ca savarsit o infractiune decat daca dvs.puteti dovedi ca a facut acest lucru intentionat sau "stimulat"
1.Aveti posibilitatea sa formulati obiectiuni la expertiza,iar una dintre acestea ar putea fi refacerea calcului/calculelor in functie de ..................
2.Aveti posibilitatea sa solicitati efectuarea unei noi expertize de catre trei experti.
3.Aveti posibilitatea sa angajati expert-parte care sa va sustina sin punct de vedere tehnic si sa depuna coraport de expertiza.

In niciun caz cele aratate de dvs.,astfel cum le-ati relatat,nu pot constitui infractiuni
Buna seara,multumesc mult pentru interesul de a raspunde mesajului meu domnule r.gabi.Procesul la fond s-a incheiat in defavoarea mea ( sentinta s-a dat, dar nu si comunicarea.Obiectiuni la expertiza am facut dar intre timp sau succedat 4 judecatori ( ultimele 4 termene )care mai de care mai obosit ( recunosc volumul mare de dosare ).Avocat am avut,dar nu "descurcareata " ca avocatii ( 2 )lui.ce sa va mai spun de micile sau marile ":strambatura: "pe care le-au facut.La un banal proces de granituire pentru ( 10,54 mp ) sa vina la fiecare termen 2 av. e de risul curcilor,cu martor platit=mincinos...ce sa mai discutam...banuiesc ca multi dintre dvs.ati avut parte de asa ceva....Acum sa vedem la RECURS :vishenka:

Alte discuții în legătură

Expert consilier... anniela anniela Partaj - faza expertize, partea adversa solicita un expert consilier, la termen, expertul desemnat de instanta motiveaza cererea de amanare prin faptul ca ... (vezi toată discuția)
Expert problema silvia p silvia p Buna seara,problema pe care o am este cu un expert topo .Am avut un proces de granituire cu un vecin pe care l-am pierdut din cauza INCORECTITUDINII ( ... (vezi toată discuția)
Expertul platit de mine m-a gasit vinovat cyan cyan intr-un accident produs acum 2 ani politia invinuieste de producerea acestuia pe unul dintre conducatorii auto. intrucat una dintre persoanele din masina ... (vezi toată discuția)