avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... LAMURIRI LITIGIU DE MUNCA
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

LAMURIRI LITIGIU DE MUNCA

Un salariat castiga un litigiu de munca prin care i se acorda o suma de 500 ron drepturi de natura salariala(o prima); hotararile inst sunt definitive si executorii in litigiile de munca; pentru executare se asteapta cererea de executare adresata de reclamant unitatii sau mai trb investita hotararea cu formula executorie? care este situatia daca salariatul face recurs pt suma acordata, se mai executa sau nu hotararea?
multumesc
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 12:06, 16 Martie 2007
....nu cred ca trebuie investita cu formula executorie daca hotararea este executorie de drept:)
Normal ca nu trebuie... Hai sa investim investirea investita deja de investitor...#-o

Pentru executere: hotararea de fond creeaza un drept de creanta pt salariat si il face pe angajator debitor. Debitorul isi poate achita obligatia si daca nu exista o cerere in acest sens din partea creditorului... el nu este obligat a sta la cheremul acestuia.
Pentru asta va duceti la un executor, care ii va face o notificare cu o convocare intr-o data stabilita pentru ca acest creditor sa-si ia banii. Indiferent daca vine sau nu la executor, debitorul lasa banii la executor (care-i va consemna la CEC in numele si pe seama creditorului) iar executorul va incheia un proces-verbal, acesta din urma facand dovada stingerii obligatiei.

Bafta!
Multumesc tuturor;
Multumesc AVLIL, stiam ca nu trb investita, dar asa se pronuntase cineva, dar vroiam sa aflu exact treaba cu executarea, ca nu am mai avut pana acum - merci pt rabdare.
hotararea trebuie investita:((
De ce?
Da-mi un temei legal pentru care anumite acte pe care legea le prevede a fi executorii trebuie investite.

Alte discuții în legătură

Decizie instanta de apel m_ella2005 m_ella2005 As dori cateva sfaturi legat de: Intr-un proces de incredintare minor si incuviintare lagaturi parintesti, Instanta de apel da castig de cauza apelantei si ... (vezi toată discuția)
Investita sau nu? florinsadova florinsadova Se poate pune in aplicare o hotarare definitiva si executorie referitoare la plata salariilor restante ? Precizez ca nu stiu ce reprezinta formula ... (vezi toată discuția)
Reluare executare silita ?! conelia anghel conelia anghel In 2012 am castigat un [b]proces pe litigii de munca[/b] atat la [b]fond (tribunal)[/b] cat si la [b]recurs (CAB)[/b] . In acelasi an 2102 [b], am executat ... (vezi toată discuția)