In luna respectiva voi fi insarcinata cu al doilea copil.Pot intra imediat in urmatorul concediu avand dreptul la indemnizatie si alocatia copilului?
Poate ca trebuie sa fiu mai explicita...La inceputul lunii otombrie,primul meu copil face doi ani si atunci ar trebui sa ma intorc la munca doar ca,intentionez sa fac si al doilea copil(nu sunt sigura dar posibil sa fiu insarcinata acum).Facand un calcul,in luna octombrie la inceputul lunii as fi in 5luni.Pot intra in concediu medical inca 2luni pana fac 7luni de sarcina ca mai apoi sa am dreptul la concediul prenatal?Am auzit ca nu as mai avea dreptul la indemnizatie si alocatia copilului daca nu am activitate de munca4-6 luni.(sunt cadru didactic)Multumesc!
Cand copilul pentru care sunteti in concediu va implini 2 ani va trebui sa faceti cerere sa va reluati activitatea. Daca medicul hotaraste puteti beneficia si de concediu medical.
OUG 148/2005 Art.1(2) Cele 12 luni prevazute la alin. (1) pot fi constituite integral si din perioadele in care persoanele s-au aflat in una sau mai multe dintre urmatoarele situatii:
c) au beneficiat de concedii si indemnizatii de asigurari sociale de sanatate, potrivit legii;
g) au beneficiat de indemnizatia lunara pentru cresterea copilului pana la varsta de 2 ani, respectiv pana la varsta de 3 ani in cazul copilului cu handicap;
~ final discuție ~