Buna ziua.
In acest moment sunt acasa in concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani. Acest concediu se termina in luna noiembrie a acestui an, iar eu sunt din nou insarcinata si ar trebui sa nasc la sfarsitul lunii decembrie. In acest caz, care va fi suma pe care o voi primi-o ca venit lunar dupa nasterea celui de-al doilea copil? In acest moment, veniturile mele pe care le primesc de la asigurarile sociale sunt de 3900 lei (85 % din veniturile pe ultimul an anterior primei nasteri) + 200 ron indemnizatia pentru bebe.
Va multumesc pentru ajutor.
As vrea sa specific ca lunile noiembrie si decembrie voi merge la serviciu si voi avea acolo un venit impozabil, dar ce se intampla cu celelate 9 luni (se cer veniturile pe 12 luni) in care eu am fost platita de asigurarile sociale? nu se considera venit? cel de-al doilea copil il cresc fara nici un venit?
Se iau in considerare si acele venituri rezultate din indemnizatia pentru cresterea primului copil.
(2) Cele 12 luni prevazute la alin. (1) pot fi constituite integral si din perioadele in care persoanele s-au aflat in una sau mai multe dintre urmatoarele situatii:
g) au beneficiat de indemnizatia lunara pentru cresterea copilului pana la varsta de 2 ani, respectiv pana la varsta de 3 ani in cazul copilului cu handicap;