avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 908 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Rechemat din somaj, fara contract de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Rechemat din somaj, fara contract de munca

Buna ziua
Ma confrunt cu o problema destul de serioasa, si nu stiu cum pot sa rezolv. Lucrez la un depozit cu materiale de constructii. Iarna majoritatea suntem trimisi in somaj. In data te 1 februarie patronul m-a chemat inapoi. Din prima zi am semnat contractul de munca si am si plecat in cursa. Am spus din start ca trebuie sa ma duc la somaj sa puna stampila la date de 7 februarie, dar mi-a zis ca nu trebuie sa ma duc, ca deja ma angajat inapoi, etc., etc. Au trecut 3 luni, si ma duc astazi la secretara sa-mi deie o hartie cu care pot sa ma duc la primarie sa dovedesc ca am loc de munca, ma rog, nu asta e important.
Important e ca, am aflat, ca nu sunt angajat la firma, am pierdut si somajul (nu ma-m dus sa puna stampila) si nici nu ma angajat patronul. Am toate avizele din prima zii, am diagramele (tachograful din masina), adeverinta cu care adeveresc daca ma opreste politia ca lucrez ca angajat la firma respectiva, tot, cu care pot dovedii ca lucrezi din data de 1 februie la firma.
Ce pot sa fac sa ma angajeze si sa nu perd astea 3 luni lucrate? Exista posiblilitate pt. asa ceva? Cartea de munca banuiesc ca e inca la AJOFM. Ce sugerati , ce sa fac in situatia de fata?
Multumesc anticipat pt. raspunsuri.
Ultima modificare: Miercuri, 28 Aprilie 2010
palm, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters42179 , utilizator 18:33, 28 Aprilie 2010
Solicita angajatorului incheierea CIM cu luna februarie
Art.16 (2) În situaţia în care contractul individual de muncă nu a fost încheiat în formă scrisă, se prezumă că a fost încheiat pe o durată nedete rminată, iar părţile pot face dovada prevederilor contractuale şi a prestaţiilor efectuate prin orice alt mijloc de probă.
Sau sesiseaza ITM-ului acest aspect, folosind si devezile descrise.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adeverinta pt somaj de la o firma inchisa bbbea bbbea Sunt din Craiova.Am lucrat peste 3 ani la o firma care s-a inchis din 2005.Cum obtin o adeverinta pt somaj de la firma radiata/inchisa la care am lucrat ca sa ... (vezi toată discuția)
Demisie "fortzata" anca13 anca13 buna ziua patronii mei au 2 firme X si Y. am o colega care este in CIC (mai are 1 an), angajata cu CIM suspendat pe firma Y. patronii au sunat-o si i-au zis ... (vezi toată discuția)
Angajatorul nu ma plateste mariusyka12 mariusyka12 am lucrat 4 ani la o firma spaniola de transport marfa ,angajarile le fac pe o firma din romania, firma spaniola se numeste AG8 iar in romania SC CONTIR ... (vezi toată discuția)