avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 990 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Angajare in perioada somajului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Angajare in perioada somajului

Buna ziua

Va rog daca se poate o lamurire
Am intocmit dosarul pentru somaj pe care o sa il depun in luna mai.
Intre timp am gasit un loc de munca dar angajatorul vrea sa ma angajeze cu contract individual de munca dar din somaj.
Intrebare:
-Dupa cat timp de la depunerea dosarului de somaj este legal sa mi se incheie CIM pe o perioada limitata sau pe o perioada nedeterminata de catre angajator.
-Care sunt avantajele si dezavantajele mele in aceasta situatie si care sunt ale angajatorului.?
-Mai pot continua somajul daca inchei CIM pe o perioada determinata sau nedeterminata?
- Care sunt variantele pentru venituri fara a pierde indemnizatia de somaj
Va multumesc



Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:09, 15 Mai 2010
Interventie moderator

@natasa_222@yahoo.com
@viky56

Va rog sa cititi si sa respectati regulamentul de postare in Forum, in mod special paragraful de mai jos.
Fiecare utilizator este identificat printr-un singur nume de utilizator (user). Înregistrarea sub alt nume a aceleiasi persoane se numeste "clona", aceasta practica nefiind acceptata in nicio comunitate online si conducand la stergerea tuturor clonelor.

Multumesc!

Gabriela Pintea
viky56 a scris:

Vroiam sa stiu exact ca daca ma angajez cu un contract de munca pe o perioada determinata mai mica de 12 luni mai pot continua perioada de somaj de unde am ramas?
sau
daca este contract individual de munca pe o perioada nedeterminata si angajatorul ma da afara si ma obliga sa semnez demisia mai devreme de 12 luni de cotizare
ce fac in aceste cazuri?
multumesc

1. Daca va angajati cu CIM pe perioada determinata se suspenda somajul care se reia, de unde a ramas,dupa incetarea CIM.
2. Daca va angajati cu CIM pe perioada nedetrminata, pentru a beneficia apoi de indemnizatie de somaj trebuie sa va inceteze CIM din motive neimputabile dvs. (NU demisie, NU incetare a CIM cu acordul partilor) si sa aveti lucrate si cotizate la somaj 12 luni in ultimele 24 de luni. In cele 12 luni nu intra si lunile cat ati fost in somaj indemnizat. Cele 12 luni nu trebuie sa fie consecutive si nici la acelasi angajator, ci cumulate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj stelutabobeica stelutabobeica Buna ziua! Sotul meu este in somaj si ar dori sa se angajeze cu contract de munca.In ce situatie poate beneficia de cei 30% din somaj?Cu un contract de munca ... (vezi toată discuția)
Somaj GabrielaF GabrielaF Buna ziua.Ma aflu in somaj pana in iunie 2014,dar mi s-a facut o oferta de munca si intentionez sa ma angajez,intrebarile mele sunt: -trebuie sa depun ceva ... (vezi toată discuția)
In perioada somaj gasesc munca perioada determinatã b_kamelita b_kamelita Va rog sa ma ajutati cu o intrebare:ce facilitati am daca in perioada somajului ,dupa nici doua saptamani,i-mi gasesc de munca pe perioada determinata in ... (vezi toată discuția)