buna ziua.
doresc si eu o lamurire vizavi de bunurile comune ale unei asociatii de proprietari ale unui bloc de locuinte.spatiile comune pot fi ocupate de un locatar daca acesta invoca un tabel cu semnaturi de la toti locatarii acelei scari.eu nu am semnat.e posibil sa fi semnat sotul.nu trebuia sa aiba semnaturi de la toti locatarii acelei scari?prin contractul de la consiliul(ordonanta 19) acea camera este consideratabun comun.
Da, ar fi un bun comun dar au nevoie de acordul tuturor locatarilor, inclusiv de acordul dvs. Acordul numai a unuia dintre soti nu este suficient, deoarece prezumtia de comunitate de bunuri a sotilo se intinde inclusiv asupra bunurilor indivize ale colocatarilor, ceea ce inseamna ca asociatia trebuie sa aiba acordul expres al dvs.
Spatiile comune ale unui bloc de locuinte, sunt indivize. Pentru folosirea unui astfel de spatiu , este nevoie de acordul celorlalti coproprietari ai spatiului, titulari ai contractelor de vanzare-cumparare apartamente. In acestea , se mentioneaza dreptul lor, asupra spatiilor comune si a terenului de sub bloc.
Verificati aspectul urmator. Unele asociatii de proprietari in urma unor hotarari adoptate in adunarea generala, au stabilit ca sotul sau sotia pot, prin semnatura sa isi exprime acordul in astfel de situatii.
nu exista o astfel de hotarare in urma vreunei adunari generale in schimb mi s-a raspuns ca are acordul consiliului local drept pentru care are toate autorizatiile privind modificarea destinatiei acelei incaperi.