avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 805 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Avans apartament Prima Casa
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Avans apartament Prima Casa

Buna ziua,

Ma numesc Dinu Lucian si in data de 15 Martie 2010 am semnat un antecontract de vanzare - cumparare apartament prin programul Prima Casa, calitatea mea fiind de Cumparator.

Valabilitatea antecontractului este pana la data de 15 Iunie 2010, in acesta am inclus clauza ca: "daca din motive neimputabile promitentului cumparator, ca urmare a neacordarii creditului de catre banca, prezentul contract se rezolutioneaza de drept, partile fiind puse in situatia anterioara incheierii lui si promitentii vanzatori vor fi obligati sa restituie avansul incasat".

In data de 22 Martie 2010 am depus la banca dosarul complet, nici pana la acesta data nu am semnat contractul de credit cu banca, ofiterul de credit invocand diverse motive puerile pentru a taragana lucrurile, spunandu-mi ca dosarul meu este perfect, sunt calificat pentru credit si nu trebuie sa imi fac probleme, durata fiind mai mare datorita volumului mare de dosare pe care le are sucursala

Intrebarile mele sunt:

1. In cazul in care nu primesc raspuns pana la data expirarii antecontractului de ce documente am nevoie din partea bancii pentru a face dovada ca este vina mea pentru neacordarea creditului

2. Care sunt pasii de urmat vis-a-vis de vanzator pentru a imi recupera avansul, in cazul in care nu se solutioneaza amiabil.

Mentionez ca totalul avansului este de 5000 euro, platit in doua transe, prima de 3000 euro a fost inscrisa in cartea funciara a imobilului.

Va multumesc anticipat pentru ajutorul acordat,
Dinu Lucian
Va inteleg nelinistea, in sensul ca nu puteti face mai mult decat ati facut. Eu personal cred ca totul depinde si de bunavointa promitentului vanzator. Va recomand in primul rand sa aveti rabdare si poate veti reusi sa aveti confirmarea bancii pana in 15.06. Daca totusi, creditarea nu va fi confirmata pana atunci aveti posibilitatea, repet ,cu buna credinta, sa discutati prelungirea datei de perfectare a contractului. Veti discuta cu promitentii vanzatori si, cu siguranta, daca si dlor. doresc intr-adevar sa vanda veti prelungi termenul.
Daca nu vor dori, din pacate, va veti recupera avansul si o veti lua de la capat. Eu va recomand sa aveti rabdare si poate ca se va rezolva exact asa cum va doriti.
Atat timp cat in antecontract promitentii vanzatori au fost de acord sa restituie avansul fara a avea alte pretentii, eu cred ca sunt de buna credinta si veti ajunge la o intelegere profitabila ambelor parti.

succes
av. Ileana Schwarz

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Expira antecontract prima casa petre88 petre88 Buna ziua, As dori sa ma ajutati si pe mine daca se poate in legatura cu Prima Casa .Am facut antecontractul si v-a expira pe data de 30.03.2015 ,iar ... (vezi toată discuția)
Nerespectare promisiune de vanzare imobil Liviu V. Liviu V. In ce conditii nu mai produce efecte o promisiune de vanzare? A fost incheiata o astfel de promisiune prin care vanzatorul se obliga sa predea apartamentul ... (vezi toată discuția)
Recuperare avans prima casa diana1811 diana1811 Buna ziua, As dori daca se poate sa ma ajutati si pe mine cu o informatie. Am dorit sa cumpar un apartament prin programul \"Prima Casa\", am dat avans 5% ... (vezi toată discuția)