avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Somaj -> Spitalizare gratuita?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Somaj -> Spitalizare gratuita?

Buna seara,

Am o intrebare si nu ii stiu raspunsul 100%.

ideea e daca ma aflu in somaj am drept la spitalizare gratuita....cum era in cazul in care as fi fost angajat cu carte de munca cu toate platile catre stat ....???

Ms:stunned:
Cel mai recent răspuns: Crissa C , Consilier juridic 12:39, 29 Aprilie 2010
Da, sunteti asigurat in sistemul public de sanatate.
da, somerii sunt "platitori" de CAS, au dreptul la servicii medicale gratuite, numai ca in realitatea romaneasca, aceast serviciu gratuit lipseste cu desarvarsire...:confused:
Da dar exista o conditie adica sa verificati daca pana la trimiterea dv. in somaj, angajatorul a virat contributia la CAS.
daca au platit ei acele taxe pt somaj m'as mira sa nu fi platit si la CAS...dar ma pot astepta la orice.

Cum as putea verifica daca au virat contributia la CAS?
Mergeti la casa de asigurari de sanatate pentru obtinerea unei adeverinte de asigurat.Acolo verifica daca contributiile au fost platite cu 5 ani in urma.Apoi mergeti la medicul de familie sa va dea un bilet de trimitere pentru internare in spital si impreuna cu adeverinta de asigurat va interneaza, daca au locuri disponibile.In caz contar va programeaza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere si spitalizare va rog raspuns urgent adinaiuliana adinaiuliana Buna ziua, Am fost salariata 7 ani fara nicio spitalizare sau concediu medical in aceasta perioada, fara retete compensate sau gratuite. Acum am fost ... (vezi toată discuția)
Contributie la sanatate nimenea nimenea Buna ziua! Am si eu o intrebare pentru care as dori lamurire Am fost la medicul de familie sa mi dea o adeverinta si ma verificat in sistem si surpriza mi a ... (vezi toată discuția)
Asigurare de sanatate ancanet ancanet In cazul in care imi inceteaza dreptul la indemnizatie de somaj pe data de 20.04.2010,iar programarea la investigatii medicale este pe data de 23.04.2010, cum ... (vezi toată discuția)