avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 426 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dauna provocata la locul de munca
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dauna provocata la locul de munca

Buna seara!In anul 2008 fratele meu a lucrat cu contract de munca pentru o firma austriaca de constructii.Mai exact a lucrat pe pozitia de 'macaragiu'.Intr-una din zile, aflanduse in timpul orelor de program, dintr-o greseala umana(a fratelui meu), datorita unei pozitionari incorecte, a avut loc un accident cu acest utilaj.Aceasta s-a rasturnat, nimeni, inclusiv fratele meue, care era in cabina de manevre nu a fost ranit.Reprezentantii firmei de constructii, l-au somat sa semneze un proces verbal, prin care isi asuma raspunderea pentru greseala facuta, care s-a soldat cu acel incident.Acesta a semnat procesul verbal, sub impulsul emotiilor traite, reamintesc ca a fost in pragul mortii, si numai un miracol l-a salvat.Evident, acel utilaj, a fost grav avariat in urma prabusirii.Fratele meu si-a dat imediat demisia din acea firma, presat fiind verbal ca va trebui sa achite reparatiile utilajului.De atunci si pana acum, au trecut doi ani, si firma nu a facut nici un demers impotriva lui, pana acum cateva zile cand a primit o notificare de plata pentru uriasa suma de 60.000 euro, reprezentand contravaloarea reparatiilor utilajului.In prima instanta, este o notificare prin care este chemat la un birou notarial, unde firma doreste o rezolvare amiabila a situatiei, mai exact doreste achitarea sumei de 60.000 euro de catre fratele meu, fara sa fie nevoie de apel in instanta.Se doreste de asemenea impunerea sechestrului asigurator pe bunurile fratelui meu.Evident suma este uriasa pt un muncitor pe santier, si nu poate fi vorba despre achitarea acesteia.Care sunt sansele sa iasa bine din aceasta problema, si care ar fi solutiile pentru inceput?Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: ContSters79003 , utilizator 21:04, 29 Aprilie 2010
societatea angajatoare a cercetat administrativ accidentul? ITM-ul a cercetat accidentul? fratelui dv. i s-au luat declaratii in acest sens? reveniti cu mai multe amanunte.
Singurul motiv pentru care este chemat la un notar (nu mediator, nu avocat) este pentru ca fratele dvs sa dea o declaratie autentica prin care isi asuma obligatia de a plati suma ceruta. Daca face acest lucru s-a dus orice nevoie a unui proces civil, pentru ca actul autentic poate fi pus in executare direct, fara administrarea unor probe pe fondul problemei. N-ar trebui sa faca asa o imprudenta!
in plus, utilajul sigur era asigurat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daune morale.accident de munca mortal. Lavorica Lavorica Buna seara!In urma cu un an si jumatate fratele meu a avut accident de munca mortal la autostrada Transilvania.Acum eu vreau sa va intreb daca pot sa mai fac ... (vezi toată discuția)
Dc nu am avut contract de munca ma poate da in judecata pentru daune ? sweetm sweetm fratele meu a lucrat la o firma de transport fara contract de munca fara nici un document semnat si a primit o cursa in afara unde din pacate a adormit la ... (vezi toată discuția)
Accident,va rog sa imi oferiti cateva sfaturi NicolaStefan NicolaStefan Buna seara,vreau sa ma sfatuiti in legatura cu un accident rutier in care am fost implicat in data de 21 Iulie 2016.X-( Accidentul s-a produs din ... (vezi toată discuția)