avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1080 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... recunoasterea succesiunii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

recunoasterea succesiunii

buna dimineata.pot sa fac recunoasterea succesiunii fara sa am nici un act decat o copie dupa certificatul de deces al tatalui meu,restul de acte fiind la fratele meu cu care nu ma pot intelege in aceasta privinta.cam cat costa acest act de recunoastere a succesiunii.
Cel mai recent răspuns: mihaela david , utilizator 08:05, 29 Aprilie 2010
Ce intelegeti prin recunoastere? Banuiesc ca doriti acceptarea mostenirii si deschiderea succesiunii dupa defunctul d-voastra tata?
Declaratia de acceptare presupune preluarea de catre succesibil atat a activului patrimonial , cat si a pasivului (datoriile si sarcinile care afecteaza mostenirea).
Asa incat, nu are nicio relevanta faptul ca , actualmente, actul original privind decesul , ci doar o xerocopie a acestuia.
Acceptarea mostenirii poate avea loc expres, vointa putand fi exprimata in fata oricarui notar public (spre deosebire de dezbaterea succesiunii, care tine de notarul in a carei raza teritoriala s-a regasit ultimul domiciliu al defunctului ) , in termen de 6 luni de la data deschiderii acesteia, prin moarte.

nu pot face acceptarea mostenirii fara sa dechid succesiunea?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Competenta teritoriala deschidere succesiune Eugen Enescu Eugen Enescu Va rog mult lamuriti-ma :tatal a decedat la brasov inaintea mamei mele iar mama la teleorman.Problema este ca nu am facut succesiunea dupa decesul tatalui meu ... (vezi toată discuția)
Termen de succesiune ContSters61389 ContSters61389 Mama a decedat la 30.12.2009 iar tata la 9.03.2012. Intentia mea a fost sa deschid succesiunea numai dupa decesul tatei. Mi s-ar fi parut firesc sa-l lasm ... (vezi toată discuția)
Mostenire miha1611 miha1611 Buna ziua ! Am scris cu ceva timp in urma aici, dar lucrurile au decurs cu un final tragic si bunicul meu a decedat , iar mama mea a suportat toate ... (vezi toată discuția)