buna dimineata.pot sa fac recunoasterea succesiunii fara sa am nici un act decat o copie dupa certificatul de deces al tatalui meu,restul de acte fiind la fratele meu cu care nu ma pot intelege in aceasta privinta.cam cat costa acest act de recunoastere a succesiunii.
Declaratia de acceptare presupune preluarea de catre succesibil atat a activului patrimonial , cat si a pasivului (datoriile si sarcinile care afecteaza mostenirea).
Asa incat, nu are nicio relevanta faptul ca , actualmente, actul original privind decesul , ci doar o xerocopie a acestuia.
Acceptarea mostenirii poate avea loc expres, vointa putand fi exprimata in fata oricarui notar public (spre deosebire de dezbaterea succesiunii, care tine de notarul in a carei raza teritoriala s-a regasit ultimul domiciliu al defunctului ) , in termen de 6 luni de la data deschiderii acesteia, prin moarte.
Mostenire
miha1611
Buna ziua ! Am scris cu ceva timp in urma aici, dar lucrurile au decurs cu un final tragic si bunicul meu a decedat , iar mama mea a suportat toate ... (vezi toată discuția)