Buna ziua. Sotia mea si-a dat demisia acum doua zile din functia de director adjunct al unui magazin. precizez ca angajatorul a renuntat la perioada de preaviz. Va rog sa ma ajutati cu urmatoarele necunoscute:
1 - exista un termen clar in care angajatorul este obligat sa-i faca lichidarea?
2.- in cat timp trebuie sa i se returneze cartea de munca?
3. - daca angajatorul a renuntat, prinr-un mail, la preaviz, mai poate solicita sotia mea sa-i fie platite cele sapte zile de concediu la care ar fi avut dreptul?
Multumiri anticipate pentru raspuns!
1 Nu exista un termen clar stipulat in legislatie pentru efectuarea lichidarii, insa asta nu poate depasi data salarizarii stipulata in CIM
2 Cartea de munca se returneaza dupa inregistrarea deciziei la ITM, deci aproximativ 5 zile.
3. Are dreptul la banii aferenti concediului de odihna neefectuat in anul curent.
In cazul demisiei, contractul individual de muncă încetează la data expirării termenului de preaviz sau la data renunţării totale ori parţiale de către angajator la termenul respectiv.
Daca s-a renuntat la termenul de preaviz, atunci c.i.m. va inceta la data prevazuta in cererea de demisie ....prin urmare, neexistand preaviz angajatorul nu are ce sa mai plateasca.
Preaviz
eu1983
Buna ziua ,
Va rog sa-mi spuneti daca exista vreo baza legala de fi obligat sa exerciti preavizul de demisie de 20 de zile , conform contract .
Cu alte ... (vezi toată discuția)