avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 478 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... recuperare carte de munca si alte drepturi dupa demisie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

recuperare carte de munca si alte drepturi dupa demisie

Buna ziua. Sotia mea si-a dat demisia acum doua zile din functia de director adjunct al unui magazin. precizez ca angajatorul a renuntat la perioada de preaviz. Va rog sa ma ajutati cu urmatoarele necunoscute:
1 - exista un termen clar in care angajatorul este obligat sa-i faca lichidarea?
2.- in cat timp trebuie sa i se returneze cartea de munca?
3. - daca angajatorul a renuntat, prinr-un mail, la preaviz, mai poate solicita sotia mea sa-i fie platite cele sapte zile de concediu la care ar fi avut dreptul?
Multumiri anticipate pentru raspuns!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:53, 30 Aprilie 2010
1 Nu exista un termen clar stipulat in legislatie pentru efectuarea lichidarii, insa asta nu poate depasi data salarizarii stipulata in CIM
2 Cartea de munca se returneaza dupa inregistrarea deciziei la ITM, deci aproximativ 5 zile.
3. Are dreptul la banii aferenti concediului de odihna neefectuat in anul curent.
Multumesc pentu raspuns!
Va rog sa-mi spuneti daca sotia mea va primi salariu si pentru cele 30 de zile de preaviz la care angajatorul a renuntat.
Nu. Incetarea raporturilor de munca se face cu data la care sotia dvs a anuntat demisia.
In cazul demisiei, contractul individual de muncă încetează la data expirării termenului de preaviz sau la data renunţării totale ori parţiale de către angajator la termenul respectiv.
Daca s-a renuntat la termenul de preaviz, atunci c.i.m. va inceta la data prevazuta in cererea de demisie ....prin urmare, neexistand preaviz angajatorul nu are ce sa mai plateasca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Zile comunicare decizie madelaine28 madelaine28 situatie: angajatul isi da demisia, scrie de preaviz in cererea de demisie. angajatorul accepta cererea, dar la mijlocul perioadei de preaviz vine cu decizia ... (vezi toată discuția)
Preaviz eu1983 eu1983 Buna ziua , Va rog sa-mi spuneti daca exista vreo baza legala de fi obligat sa exerciti preavizul de demisie de 20 de zile , conform contract . Cu alte ... (vezi toată discuția)
Preaviz demisie si recuperare restante WinstonSmith WinstonSmith Buna ziua! Mi-am dat demisia pe 12 august si am mentionat ca preaviz 20 zile calendaristice. Am luat numar de inregistrare pe demisie, dar pana la ora ... (vezi toată discuția)