avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 908 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... scutire la plata impozitului pt. apartament
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

scutire la plata impozitului pt. apartament

buna ziua

sunt persoana cu handicap gr 2 accentuat , pot fi scutit de plata impozitului daca locuinta este proprietatea parintilor , ei fiind decedati , dar nu sa efectuat taxa de succesiune?

multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Mimi Manea , Consilier juridic 11:40, 29 Aprilie 2010
Dupa ce faceti succesiunea si veti fi singurul proprietar, veti putea beneficia de scutirea de impozit pe care primaria v-o poate acorda.
Pana atunci proprietari raman parintii dvs.
OK . dar in cazul care eu nu platesc impozitul avand venit doar indemnizatia de handicap ce se intampla ? vor plati parinti ?:sorry:
Masa succesorala este compusa atat din activ (drepturi) cat si din pasiv (obligatii=datorii). Prin urmare, in momentul in care va veti duce la administratia financiara pentru a va lua in evidenta cu titlu de proprietate (certificatul de mostenitor) va va pune sa platiti si datoriile restante.
Incercati sa faceti succesiunea si vorbiti cu notarul pentru scutire/amanare/esalonare a taxelor de timbru si a onorariilor, avand in vedere situatia dvs.
Mult noroc !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Va rog sa i-mi raspundeti redialboss redialboss buna ziua in urma cu 7 ani a decedat mama iar in urma cu 2 tatal , apartamentul este pe ... (vezi toată discuția)
Referitor la codul fiscal- scutiri la plata impozitelor bunicelu bunicelu buna ziua, sunt un pensionar, locuiesc intr-o comuna din jud. Salaj, si pana in anul 2012 inclusiv am platit impozitul la comuna pentru toate ... (vezi toată discuția)
Directia de inpozite si taxe locale redialboss redialboss buna dimineata in urma cu cateva zile am primit o adresa de infintare a popririi trimisa de directia ... (vezi toată discuția)