avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 854 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... renuntare la proces
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

renuntare la proces

Am dat in judecata o societate care avea debite la mine (eu = persoana juridica). Cand a primit citatia mi-a achitat debitul. Ce trebuie sa fac in continuare? Mentionez ca nu am depus la dosar taxa de timbru judiciar si prima citatie o am in 4 mai. Nu mai vreau sa recuperez banii de judecata, vreau doar sa inchei procesul. Ce trebuie sa fac?
Cel mai recent răspuns: Mimi Manea , Consilier juridic 11:45, 29 Aprilie 2010
Aveti posibilitatea de a renunta la dreptul pretins si la judecata la primul termen.
Sa lasati o cerere scrisa semnata si stampilata la arhiva de renuntare la judecata
Nu puteti renunta la proces pentru ca nu este stabilit cadrul procesual. Pentru a se stabili cadrul procesual trebuie sa platiti taxa timbru. Solutia este sa nu platiti taxa de timbru. In acest caz actiunea dvs. va fi respinsa ca netimbrata! Asa k, nu platiti taxa de timbru si nu va prezentati la proces.
Nu achitati taxa de timbru, iar actiunea va fi anulata ca netimbrata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renuntare actiune in revendicare guest1001 guest1001 Vreau sa renunt la o actiune in revendicare. Mentionez ca am fost solicitat sa platesc taxa de timbru, dar vreau sa renunt acum. Trebuie sa fac vre-un demers, ... (vezi toată discuția)
Despagubiri VictorArditti VictorArditti Am facut contestatie la executare pe niste cheltuieli de judecata. Nu am stiut ca ele nu au sanse sa se admita. Motivul meu a fost ca persoana care reprezinta ... (vezi toată discuția)
Actiune insuficient timbrata; poate fi invocata aceasta exceptie in apel? loki loki S-a platit pentru o actiune in pretentii o taxa initiala de timbru, iar pe parcursul procesului s-a intocmit un raport de expertiza contabila, care stabilea ca ... (vezi toată discuția)