avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1757 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara

Buna ziua,
Am o fetita de 7 luni si jumatate pe care insa tatal ei nu a recunoscut-o. Am intentat cererea de trimitere in judecata pentru a recunoaste fetita. Momentan asteptam citatia. Dupa ce rezultatele testului vor iesi afirmative (nici exista alta posibilitate), voi cere pensia alimentara. Acum referitor la calcul...ce anume se va lua in calcul... tatal fetitei nu are carte de munca si nici nu isi declara veniturile, dar are contracte de prestare servicii si de 10.000 Euro/luna. Instanta va putea lua in considerare acest venit daca voi putea prezenta ca proba acest contract? nu stiu daca este contract notarial sau doar asa ceva act de mana.
Cel mai recent răspuns: ContSters102066 , utilizator 21:33, 30 Aprilie 2010
La calcularea pensiei de intretinere se iau in calcul doar veniturile cu caracter permanent. Daca nu are contract de munca , pensia de intretinere se va calcula raportat la salariul minim.
Se va lua in calcul o medie a veniturilor pe ultimele 6 luni. Veniturile trebuie sa fie personale si nu ale firmei pe care o detine. Sunt doua entitati total diferite. In cazul in care nu are venituri declarate oficial, asa cum a spus si colegul de mai sus, cota procentuala de 25% se raporteaza la salariul minim pe economie.
Dar daca el figureaza ca fara venituri cu caracter permanent , cheltuielile casei cum le poate plati? ori fura ori are venituri ilicite/nedeclarate, nu?
Sa inteleg ca degeaba as face rost de acele hartii ca instanta nu va lua in considerare, chiar daca eu nu ii cer 1/4 din acea suma(adica 2500E) si as fi cerut 1000RON?
multumesc
Nu are firma, stiu ca sunt entitati diferite.
Art. 97 din Codul Familiei citez
"Ambii parinti au aceleasi drepturi si indatoriri fata de copiii lor minori, fara a deosebi dupa cum acestia sunt din casatorie, din afara casatoriei, ori infiati"
Cum sa interpretez acest cuvat "indatoriri" ? Eu personal o interpretez atat obligatie morala cat si baneasca.
Atunci, daca pe el il obliga legea doar la 1/4(salariul minim pe economie) venitul cu caracter permanent, inseamna ca, copilului meu ii este suficient aprox 250-350 lei pe luna?

Alte discuții în legătură

Recalculare pensie alimentara adriana2204 adriana2204 Buna ziua! Am si eu o intrebare, matusa mea este divortata si are doua fetite, pensia lor alimentara este de 25 Ron/copil stabilita acum 7 ani, ea ar vrea ... (vezi toată discuția)
Majorare pensie intretinere ContSters71734 ContSters71734 Fostul meu sot are in ingrijire fetita noastra,mentionez ca am platit pensie alimentara,el acum solicita la judecatorie \'\'majorarea pensiei alimentare\'\',as ... (vezi toată discuția)
Urgent _salariul net luat in calcul pentru pensie alimentara tonica tonica Deoarece intentionez sa dau in judecata pe tatal copilului meu pentru pensie alimentara asi vrea sa stiu ce venituri intra in calcului salariului net. Sa fiu ... (vezi toată discuția)