avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... totul despre testament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

totul despre testament

daca intr-o familiei sotul ii lasa toata partea lui imobila si neimobila sotiei prin testament la notar si ea devine legatar universal neavand copii,nepotii de la frati pot contesta testamentul?ce ma sfatuiti in acest caz?va multumesc anticipat

Ultima modificare: Joi, 29 Aprilie 2010
nicoleta grama, utilizator
NU! Atat colateralii privilegiati cat si cei ordinari nu sunt rezervatari, asa k... nu beneficiaza de rezerva succesorala.
Ce s-ar putea face, este o actiune in constatarea nulitatii absolute a dispozitiilor testamentare pe motiv de lipsa discernamant... etc.
Ultima modificare: Joi, 29 Aprilie 2010
INASEL ALIN - Cabinet de Avocat, Avocat
nepotii de la frati pot contesta testamentul?ce ma sfatuiti in acest caz?va multumesc anticipat

Nu, acestia nu fac parte din categoria mostenitorilor rezevatari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament perrla perrla Am citit astazi pe forum cateva spete si raspunsurile date acestora, insa nu prea am vazut consens in elaborarea acestora.#-o#-o As dori sa ma luminati in ... (vezi toată discuția)
Valoare testament notarial bim67 bim67 O matusa doreste sa-mi faca testament notarial privind bunurile ei (mentionez ca eu sunt nepot de frate). Cum se va imparti averea la decesul ei in ... (vezi toată discuția)
Mostenire dory.na dory.na Buna ziua,as vrea sa ma lamureasca cineva si pe mine intr-o situatie.Daca eu nu am copii,am insa doi nepoti de frate dar vreau sa las o parte mare din averea ... (vezi toată discuția)