avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1108 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... lider sindicat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

lider sindicat

1.Pot ca director sa dau afara liderul de sindicat,in urma referatelor intocmite de seful lui ,ca nu-si indeplineste in mod repetat sarcinile din fisa postului?
2.Societatea nu are posibilitati financiare de sustinere a plecarilor la sedinte,adunari,conferinte samd ale lideruluide sindicat.Cum poate legal sa nu accepte plata?
cele 3-5 zile se acorda chiar daca nu sunt "prinse" in contract?....ce risca un angajator care nu acorda liderului cele 3 zile?
Aceste lucruri incercati sa le scoateti in evidenta in fata salariatilor si ei ii vor schimba din functie.

De cand salariati pun si scot din functie? Se pare ca aici nu ne intelegem, o organizatie sindicala are scopul definit de lege, daca se crede mai presus de lege se inseala. Esentialul este acela ca trebuie sa avem simtul responsabilitatii conferite de lege, fie ca suntem lideri fie ca suntem salariati sau patroni.
Multe raspunsuri pe care le-ati dat au avut tenta(sau mi s-au parut mie doar) ca purtati o politica de personal si nu de resurse umane.

Care este este diferenta intre politica de personal si politica de resurse umane?
Nu aveti de unde sa cunoasteti toate raspunsurile mele avand in vedere ca sunteti "boboc " pe forum, dar le puteti gasi.
Revenind la intrebarea initiala, in cazul de fata era clar, angajatorul nu are de ce sa-i deconteze deplasarile liderului de sindicat, deplasari pe care acesta le deconteaza din fondurile organizatiei, lucru usor verificabil. Daca prin CCM si-a asumat o asemeana obligatie atunci va trebui sa o indeplineasca.
arhontele a scris:

cele 3-5 zile se acorda chiar daca nu sunt "prinse" in contract?....ce risca un angajator care nu acorda liderului cele 3 zile?

Chiar daca nu este prins in CCM, lunar are dreptul la aceste zile/ore pentru a presta activitati sindicale.. Acest timp se acorda la solicitarea scrisa si motivata a organizatiei/liderului, solicitare necesara angajatorului in motivarea platii salariului fara prestarea activitatii (crestere cheltuielilor de regie pe unitate).
Ultima modificare: Vineri, 30 Aprilie 2010
ContSters42179, utilizator
Aceste lucruri incercati sa le scoateti in evidenta in fata salariatilor si ei ii vor schimba din functie.

Membrii decid ce se intampla in cadrul organizatiei si nu patronul.
Care este este diferenta intre politica de personal si politica de resurse umane?

Daca nu stiti de la sine n-are sens discutia pe aceasta tema.Dar in privat va pot explica daca totusi doriti.
Nu aveti de unde sa cunoasteti toate raspunsurile mele avand in vedere ca sunteti "boboc " pe forum, dar le puteti gasi.

Nu tine neaparat de subiect dar inainte sa scriu mesajul am luat initiativa si m-am uitat.In unele lucruri aveti perfecta dreptate in altele din perspectiva mea nu.Faptul ca ma faceti "boboc" imi da posibilitatea sa va incadrez intr-un anumit grad de inteligenta si cultura.
:offtopic: Interventie moderator
@ pneagu
@ zsidi79

Cred ca este cazul ca discutiile offtopic sa le purtati prin intermediul mesajelor private ...Pe forum se discuta probleme juridice si nu faptul ca cineva este sau nu mai inteligent sau nu decat alta persoana care scrie pe acest forum.
Ultima modificare: Sâmbătă, 1 Mai 2010
Cornel Vasile, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Inscriere in sindicat - abuziva bcfbmv bcfbmv Buna Ziua, Eu nu sunt in sindicatul societatii de 4 ani (m-am retras voit). La fel ca mine mai sunt inca vreo 30 persoane. Azi am primit fluturasul de ... (vezi toată discuția)
Plata muncii suplimenatare pentru... liderul de sindicat arhontele arhontele Legea sindicatelor la art. 35: Membrii alesi în organele de conducere ale organizatiilor sindicale, care lucrează nemijlocit în unitate în calitate de ... (vezi toată discuția)
Negociere ccm la nivel de unitate nasale nasale Daca la nivelul aceleasi unitati, s-au constituit doua sindicate reprezentative, patronul este obligat sa negocieze semnarea CCM in acelasi timp cu amandoua ... (vezi toată discuția)