avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1191 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... art 278 C penal
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

art 278 C penal


am o neclaritate: daca o persoana a facut o reclamatie impotriva unei persoane in temeiul art 215 ind 1 (inselaciunea), procurorul a emis o ordonanta de neincepere a urmariri penale impotriva invinuitei. Reclamantul a facut recurs in instanta, la ordonanta procurorului de neincepere a urmaririi penale si instanta a dispus retrimiterea cauzei la parchet pentru continuarea cercetarilor. Numai ca dupa ce parchetul si-a finalizat cercetarile, a mai emis o ordonanta de neincepere a urmaririi penale impotriva invinuitei. Reclamantul iar a facut recurs la instanta competenta. Avand in vedere ca se apropie termenul, pot invoca autoritatea de lucru judecat?, sau o sa ma plimb intre parchet si instanta ori de cate ori procurorul emite o ordonanta sau rezolutie de neincepere a urmaririi penale sau de ficare data cand face asta recurs?
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 11:55, 16 Martie 2007
subscriu la cele spuse de lili szilagy.
Poate ai dreptate, prea s-a plimbat dosarul... Da oricum cred ca si prima data instanta a trimis in mod eronat dosarul inapoi la p[rocuror; adica matale mai aveai probe, de ce nu le-ai administrat la UP, cine nu te-a lasat? Le tineai de surpriza? Ei bine: surpriza! Dosarul se incheie aici!!!
:)):)):))
Cu atat mai mult cu cat, daca avea intr-adevar probe noi concludente, se putea oricand reincepe UP si dupa respingerea recursului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Raspuns parchet dodorel62 dodorel62 Am facut o plangere la parchet pentru o persoana,acesta a trimes sesizarea mea la politie pentru cercetare,mi sa luat declaratie la politie si nu am renuntat ... (vezi toată discuția)
Plangere impotriva rezolutiei procurorului adumitroaie florin adumitroaie florin Va rog sa imi spuneti daca este obligatorie prezenta la Judecatorie in situatia in care ai calitatea de intimat pentru plangere impotiva rezolutiei ... (vezi toată discuția)
Recurs n.u.p mancipri mancipri se poate face recurs la solutia de n.u.p. data de parchet . daca da ....unde !? (vezi toată discuția)