avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 389 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... DOUA DOSARE PENALE
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

DOUA DOSARE PENALE

Buna ziua,
Anul trecut am circulat cu o alcolemie ce depaseste limita legala si dosar penal.Mam ales si cu un dosar penal pentru ultraj.
Nu am mai avut antecedente si la dosarul pentru ultraj care s-a judecat am fost condamnat cu suspendare.
La al doilea dosar ce as putea pati?
Va multumesc pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: ContSters47264 , utilizator 20:55, 29 Aprilie 2010
Sunt de aceeasi parere. Nu trebuie sa-i judecam noi...doar sa le oferim sfaturi pertinente...daca putem.
Cel mai bine Radu, ar fi ca utilizatorul sa ne lamureasca, cum a savarsit cele doua infractiuni...impreuna sau separat.
Pana atunci...amandoi avem dreptate.
:D
Cat ati luat pentru ultraj? daca ati luat minimul de pedeapsa prevazut de lege pentru infractiunea de ultraj, adica 6 luni, este posibila o noua suspendare condirtionata si pentru cea de-a 2-a infractiune.
daca insa instanta va dispune revocare suspendarii conditionate pentru prima infractiune, pedeapsa primita pentru conducerea fara permis nu se va contopi, ci se va cumula cu cea pentru ultraj( cu restul de pedeapsa) conform art . 83 alin 1 din C. penal.
Sunt infractiuni concurente intrucat au fost savarsite: coducere autovehicol pe drumurile publice in stare de ebrietate si ultraj, deci colega horea alina cred ca are dreptate.
Datorita faptului ca pentru una dintre infractiuni s-a pronuntat o hotarare ramasa definitiva, nu mai esate vorba despre concurs ci mai degraba despre recidiva , daca e sa ne referim lao pluralitate de infractiuni. Insa este clar ca pentru cea de-a 2-a infractiune inca nu s-a pronuntat vreo hotarare. solutiile sunt cele mentionate si de colegi, fie revocarea beneficiului susspendarii conditionate si cumularea celor 2 pedepse , aplicandu-se rezultanta lor , fie , asa cum am opinat eu, pronuntarea a inca unei suspendari conditionate .
Aprecierea corecta este cea formulata de distinsa d-na consilier Margu,o excelenta profesionista si eu considerand ca este vorba despre recidiva postcondamnatorie in sensul prev.de art.37 lit.b c.pen.
Aprecierea in ceea ce priveste dozarea pedepsei si modul de executare revine instantei care va pronunta cea de a doua hotarare,desi eu cred ca mai curand poate fi vorba despre pedepse cumulate,in urma revocarii beneficiului suspendarii conditionate.
Cred ca a doua sansa,cea ca si a doua pedeapsa sa fie cu suspendare sunt foarte reduse.
In privinta parerii user-ului,care a opinat pentru peapse cu executare,este doar o parare,fara a avea nicio pertinenta deoarece aceasta nu vine de la un cunoscator

Alte discuții în legătură

Anularea beneficiului suspendarii conditionat a executarii pedepsei badila steluta badila steluta am si eu o intrbare. in urma solutionarii unui dosar penal pe oug 195/2002 s-a anulat anularea beneiciului suspendarii conditionate a executarii pedepsei ... (vezi toată discuția)
Două condamnări. cât se execută din pedeapsă? sunt șanse să se scape de amândouă? eX3nna1 eX3nna1 Buna ziua, Am un prieten care a fost inculpat in doua dosare diferite. In primul a obtinut condamnare de 3 ani cu suspendare, iar in al doilea, a fost ... (vezi toată discuția)
Inselaciune eddyeduard eddyeduard buna. am fost condamnat in 2011 la 2 ani cu suspendare pentru inselaciune(credit la banca cu acte flse). acum am un nou dosar pentru aceeasi fapta. aceste ... (vezi toată discuția)