avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 792 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... conflict de munca cu angajatorul
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

conflict de munca cu angajatorul

Acum cateva luni de zile un client de-al meu si-a creat mai multe firme "fantoma" si a luat marfa de la firma la care eu am lucrat, acum angajatorul m-a acuzat pe mine de complicitate la acest lucru (desi exista martori care sustin contrariu, soferi, alti clienti si seful meu direct). Toata situatia asta s-a intamplat in februarie-martie din februarie eu nu mi-am primit salariu si am continuat sa recuperez din datoriile pe care le aveam in piata l-a jumatatea lunii aprilie m-a dus la firma cu o demisie in care am scris ca incetez lucrul fara preaviz pentru ca nu mi-am primit salariu, ei atunci au inceput sa ma ameninte atat pe mine cat si pe familia mea, bineinteles ca nu mi-au primit demisia si m-a dus la posta si am trimis-o, acum va rog sa-mi spune-ti ce sa fac?, ce mi se poate intampla ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:15, 30 Aprilie 2010
va poate concedia, in mod unilateral. apoi, dv puteti sa contestati in justitie decizia de concediere si in functie de probe, puteti castiga sau nu, cu sau fara reintegrare pe post, plus despagubiri.
era bine sa trimiteti demisia in plic la angajator cu confirmare de primire.

Demisia L53/2003

ART. 79
(1) Prin demisie se intelege actul unilateral de vointa a salariatului care, printr-o notificare scrisa, comunica angajatorului incetarea contractului individual de munca, dupa implinirea unui termen de preaviz.
(2) Refuzul angajatorului de a inregistra demisia da dreptul salariatului de a face dovada acesteia prin orice mijloace de proba.
(3) Salariatul are dreptul de a nu motiva demisia.
(4) Termenul de preaviz este cel convenit de parti in contractul individual de munca sau, dupa caz, cel prevazut in contractele colective de munca aplicabile si nu poate fi mai mare de 15 zile calendaristice pentru salariatii cu functii de executie, respectiv de 30 de zile calendaristice pentru salariatii care ocupa functii de conducere.
(5) Pe durata preavizului contractul individual de munca continua sa isi produca toate efectele.
(6) In situatia in care in perioada de preaviz contractul individual de munca este suspendat, termenul de preaviz va fi suspendat corespunzator.
(7) Contractul individual de munca inceteaza la data expirarii termenului de preaviz sau la data renuntarii totale ori partiale de catre angajator la termenul respectiv.
(8) Salariatul poate demisiona fara preaviz daca angajatorul nu isi indeplineste obligatiile asumate prin contractul individual de munca.
DREPTURILE SALARIALE LE PUTETI CERE IN INSTANTA DACA NU VOR FI ACORDATE DE BUNA VOIE. TREBUIE FACUTA SI LICHIDAREA LA ANGAJATOR.
Ei m-a ameninta acum ca vor apela la politie si ca voi face puscarie pentru ce s-a intamplat..., ce am de facut...? va multumesc
Asa am facut am trimis demisia in plic prin posta cu confirmare de primire
DE LA AMENINTARI LA FAPTE E CALE LUNGA.
DACA ARE DOVEZI SA FACA O PLANGERE PENALA SI DACA O VA FACE TREBUIE SA APELATI LA UN AVOCAT

Alte discuții în legătură

Demisia la zi paul13andrei paul13andrei Buna ziua! As avea nevoie de niste sfaturi cu privire la o demisie. Sunt tehnician dentar si am azi mi-am exprimat intentia de a demisiona fata de seful meu ... (vezi toată discuția)
Demisie VSTORM VSTORM Lucrez in cadrul unei companii multinationale dar din cauza conditiilor de acolo m-am decis sa imi dau demisia . Mi-a spus mai multa lume ca la momentul ... (vezi toată discuția)
Incetarea unui contract de munca flonan flonan angajatorul m-a anunta ca nu mai doreste sa colaboram dupa ce 5 ani am ocupat o pozitie de middle management. Mi s-a facut (prin avocat) o propunere ce se baza ... (vezi toată discuția)