avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 830 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... conflict de munca cu angajatorul
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

conflict de munca cu angajatorul

Acum cateva luni de zile un client de-al meu si-a creat mai multe firme "fantoma" si a luat marfa de la firma la care eu am lucrat, acum angajatorul m-a acuzat pe mine de complicitate la acest lucru (desi exista martori care sustin contrariu, soferi, alti clienti si seful meu direct). Toata situatia asta s-a intamplat in februarie-martie din februarie eu nu mi-am primit salariu si am continuat sa recuperez din datoriile pe care le aveam in piata l-a jumatatea lunii aprilie m-a dus la firma cu o demisie in care am scris ca incetez lucrul fara preaviz pentru ca nu mi-am primit salariu, ei atunci au inceput sa ma ameninte atat pe mine cat si pe familia mea, bineinteles ca nu mi-au primit demisia si m-a dus la posta si am trimis-o, acum va rog sa-mi spune-ti ce sa fac?, ce mi se poate intampla ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:15, 30 Aprilie 2010
Ca sa va linistit si sa aveti un sfat la cazul concret consultati un avocat.Asa, la general , se poate intampla orice...de la condamnare pentru furt ( sau ce v-o acuza) pna la...nimic.
Buna!
In primul rand trebuie sa va cautati un nou loc de munca .Nu vreau sa tin morala dar cum a-ti dat marfa unui client care si-a facut mai multe firme "fantoma" asa cum chiar d-voastra le ziceati?
La intrebarea, ce se poate intampla ?Nu se intampla nimic ,va zic in postura angajatorului care a trecut prin asta.
Ca sa faca plangere la politie e nevoie sa aduca dovezi si nu este prea simplu,si chiar daca va face va trebui sa mergeti si sa da-ti o declaratie prin care va sustineti neimplicarea in firmele fantoma.Fara dovezi nu se da inceperea urmaririi penale.Nu va sfatuiesc sa va luati rapid avocat.
Incercati o rezolvare pe cale amiabila cand sunteti cu totii calmi.
Va rog cititi cu atentie contractul de munca ce l-ati semnat precum si fisa postului.Eu cred ca angajatorul a prevazut undeva raspunderea d-voastra vis-a-vis de marfa neincasata ca altfel nu cred ca si-ar permite sa nu va plateasca.Apropo,nu are dreptul sa va opreasca salariul sub nici o forma.Cred ca angajatorul trebuie sa-si ia avocat iar dumneavoastra un loc de munca.Stati linistit si viata merge mai departe......
Demiai ca act unilateral de vointa al salariatului nu se accepta de angjator care numai ia act de aceasta. In situatia cind nu i se plateste salariul si acesta este motivul demisiei salariatul poate demisiona si fara pre4aviz iar trimiterea prin posra cu confirmare de primire a demisiei este suficienta
mihaiela dragomir a scris:

DE LA AMENINTARI LA FAPTE E CALE LUNGA.
DACA ARE DOVEZI SA FACA O PLANGERE PENALA SI DACA O VA FACE TREBUIE SA APELATI LA UN AVOCAT


:offtopic: Interventie moderator
Scrierea nejustificata cu majuscule este greu de citit. Tineti cont ca folosirea excesiva a tehnicilor de subliniere a textului echivaleaza cu a tipa la ceilalti utilizatori, actiune care ar putea fi interpretata ca fiind agresiva in forum.

Incalcarea Regulamentului Forumului se sanctioneaza in prima faza cu avertisment, care va fi public si se va posta de catre administrator / moderator in sectiunea de anunturi oficiale a forumului. Abaterile repetate pot duce la inchiderea contului (banare), temporara sau definitiva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisia la zi paul13andrei paul13andrei Buna ziua! As avea nevoie de niste sfaturi cu privire la o demisie. Sunt tehnician dentar si am azi mi-am exprimat intentia de a demisiona fata de seful meu ... (vezi toată discuția)
Demisie VSTORM VSTORM Lucrez in cadrul unei companii multinationale dar din cauza conditiilor de acolo m-am decis sa imi dau demisia . Mi-a spus mai multa lume ca la momentul ... (vezi toată discuția)
Incetarea unui contract de munca flonan flonan angajatorul m-a anunta ca nu mai doreste sa colaboram dupa ce 5 ani am ocupat o pozitie de middle management. Mi s-a facut (prin avocat) o propunere ce se baza ... (vezi toată discuția)