avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 860 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... premiu de nastere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

premiu de nastere

La intoarcerea din cic (in data de 06.04.2010). am fost angajata pt. o zi si apoi am fost disponibilizata(din motive ce nu tin de persoana angajatului).Azi 29.04 2010 cand am fost din nou la angajator o persoana bine intentionata m-a intrebat daca am primit premiul de nastere iar pt. ca nu l-am primit am facut o cerere pt. a primi premiul(a fost pt. prima data cand am auzit de el).D-na director nu a vrut sa-mi primeasca cererea pe motiv ca nu mai sunt angajata a lor.Mie mi se pare o nedreptate avand in vedere ca nici nu ma anuntat nimeni despre el.Va rog sa-mi spuneti daca erau obligati de lege sa-mi dea acest premiu sau daca asi putea sa fac ceva in aceasta problema.Premiul consta intr-un salariu mediu pe firma.Va multumesc pt. ajutor.
1. La data cand s-a nascut dreptul la acest premiu erati salariata acelei firme asa ca trebuie sa il primiti.
2. Spuneti-i directoarei ca puteti castiga acest drept in instanta de judecata si va mai plati si cheltuieli de judecata.
nu cumva cererea pentru acest premiu trebuia facuta in termen de 6 luni de la nasterea copilului? in acest caz, cererea ar fi tardiva, dupa 1 an si jumatate.
geomih:
Asa este, aveti dreptate, dar am auzit ca unele instante au considerat asta un drept salarial, cu termen de prescriptie de 3 ani (!?), asa ca "incercarea moarte n-are".
Cererea este tardiva pentru instanta , in cazul refuzului angajatorului de a plati acel ajutor pentru nastere... acum ramane la latitudinea angajatorului daca-i da sau nu acei bani.
puteti preciza unde scrie de acest termen de sase luni? eu sunt de parere ca se prescrie in termenul de 3 ani, conf art. 3 Decret 167/1958, prin urmare angajatorul ar trebui sa-i plateasca ajutorul de nastere.

Alte discuții în legătură

Termen de acordare premiu de nastere VBF VBF Buna ziua, Sotia mea, dupa ce a nascut, a depus la angajator cererea pentru acordarea premiului de nastere conform articolului 51 din CCM (2007-2010) si a ... (vezi toată discuția)
Drepturi olympya olympya buna ziua! va rog, sa ma lamuriti intr-o problema importanta ptr. mine. in anul 2008 am facut o cerere catre firma la care lucram cerandu-i potrivit art 51 ... (vezi toată discuția)
Ajutorul pentru nasterea unui copil anutoiuelena anutoiuelena Abia acum am aflat de acest salariu mediu pe unitate. Primul copil l-am nascut in dec. 2008, pot beneficia de acest salariu daca copilul a implinit 2 ani? Daca ... (vezi toată discuția)