avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 873 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... premiu de nastere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

premiu de nastere

La intoarcerea din cic (in data de 06.04.2010). am fost angajata pt. o zi si apoi am fost disponibilizata(din motive ce nu tin de persoana angajatului).Azi 29.04 2010 cand am fost din nou la angajator o persoana bine intentionata m-a intrebat daca am primit premiul de nastere iar pt. ca nu l-am primit am facut o cerere pt. a primi premiul(a fost pt. prima data cand am auzit de el).D-na director nu a vrut sa-mi primeasca cererea pe motiv ca nu mai sunt angajata a lor.Mie mi se pare o nedreptate avand in vedere ca nici nu ma anuntat nimeni despre el.Va rog sa-mi spuneti daca erau obligati de lege sa-mi dea acest premiu sau daca asi putea sa fac ceva in aceasta problema.Premiul consta intr-un salariu mediu pe firma.Va multumesc pt. ajutor.
Radu Ana-Maria a scris:

puteti preciza unde scrie de acest termen de sase luni? eu sunt de parere ca se prescrie in termenul de 3 ani, conf art. 3 Decret 167/1958, prin urmare angajatorul ar trebui sa-i plateasca ajutorul de nastere.

art.283 alin.1 lit.3 din Codul Muncii....
va rog sa imi spuneti daca eu nemaifiind angajata a societatii(desfacerea contractului de munca din motive ce nu tin de persoana angajatului)din 07.04.2010 iar copilul s-a nascut la data de 03.04.2008 mai pot solicita legal acest ajutor de nastere.Va multumesc
cristinamold a scris:

va rog sa imi spuneti daca eu nemaifiind angajata a societatii(desfacerea contractului de munca din motive ce nu tin de persoana angajatului)din 07.04.2010 iar copilul s-a nascut la data de 03.04.2008 mai pot solicita legal acest ajutor de nastere.Va multumesc

Nu mai puteti solicita ajutorul pentru nastere.
Este un drept care decurge din contractul colectiv colectiv de munca si s-a prescris in 6 luni de la data nasterii copilului (art. 283 alin. 1 lit. e)
Va multumesc din suflet pentru ajutorul dat,firma la care am lucrat mi-.a aprobat acordarea ajutorului de nastere

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen de acordare premiu de nastere VBF VBF Buna ziua, Sotia mea, dupa ce a nascut, a depus la angajator cererea pentru acordarea premiului de nastere conform articolului 51 din CCM (2007-2010) si a ... (vezi toată discuția)
Drepturi olympya olympya buna ziua! va rog, sa ma lamuriti intr-o problema importanta ptr. mine. in anul 2008 am facut o cerere catre firma la care lucram cerandu-i potrivit art 51 ... (vezi toată discuția)
Ajutorul pentru nasterea unui copil anutoiuelena anutoiuelena Abia acum am aflat de acest salariu mediu pe unitate. Primul copil l-am nascut in dec. 2008, pot beneficia de acest salariu daca copilul a implinit 2 ani? Daca ... (vezi toată discuția)