avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1199 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Termen de acordare premiu de nastere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Termen de acordare premiu de nastere

Buna ziua,

Sotia mea, dupa ce a nascut, a depus la angajator cererea pentru acordarea premiului de nastere conform articolului 51 din CCM (2007-2010) si a primit numar de inregistrare.
Angajatorul a specificat ca el se va supune legii cu termenul de acordare.
De cateva luni nu i-a fost virat nici un ban si nu am gasit in lege specificat clar care este termenul legal in care angajatorul este obligat sa vireze acei bani.

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:43, 5 Decembrie 2010
Buna seara
Eu n-am auzit de existenta unui asemenea premiu.
Puteti sa-mi spuneti si mie cum este reglementat ?
Este vorba despre ajutorul acordat mamelor pentru nastere - art.51 lit.c din CCMN.
Termen de acordare nu exista , insa in cazul refuzului platii acestui ajutor actiunea i instanta se depune in termen de 6 luni de zile de la data nasterii copilului - art.283 alin.1 lit.e C.mun.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor nastere ELENA2009 ELENA2009 in cat timp de la nastere o angajata poate solicita ajutorul de nastere? dupa cat timp se prescrie? daca angajata nu a depus cerere la unitate, societatea e ... (vezi toată discuția)
Salariul mediu pe unitate alessandra2 alessandra2 Buna ziua! Va deranjez cu privire la urmatoare situatie: 1) Am nascut in 2009 pe vremea cand CCMNN era in vigoare. Nu am facut cerere pentru salariul mediu pe ... (vezi toată discuția)
Salar bonus nastere copil anca13 anca13 va deranjez cu o mica intrebare si sper sa ma puteti ajuta. ma numesc A Anca si sunt in concediul de crestere a copilului. am auzit de o cerere care se poate ... (vezi toată discuția)