Buna ziua!As dori si eu , va rog, un raspuns la urmatoarea problema:
Am fost reclamanta intr-un dosar de partaj succesoral , si la primul termen de judecata am incheiat tranzactie cu fratii mei.La acelasi termen la care am depus tranzactia, avocata mea mi-a spus ca o sa-mi recuperez taxa de timbru in totalitate-354 RON.
Am primit hotararea acasa , iar in hotarare nu scrie nimic de taxa de timbru iar d-na avocat nu mai raspunde la acel numar de tel.-cred ca i-a fost furat-ca zice ca e gresala..Intrebarile mele sunt:
1.Care sunt pasii pentru a-mi recupera banii?
Eu am retinut de la avocata mea ca ar trebui sa astept sa treaca termenul de recurs de 15 zile si pe urma sa fac o cerere prin care sa solicit instantei eliberarea unei copii de pe hotarare cu mentiunea "definitiva si irevocabila" si apoi sa formulez cerere de restituire a taxei judiciare de timbru.
2.Ce costuri implica acest demers?Ce taxe de timbru?Se mai face un nou dosar pentru a se solutiona cererea de restituire, se da o noua hotarare prin care se dispune restituirea taxei de timbru?Care este procedura?
Trebuie sa faceti cerere de restituire indicand dosarul pe care l-ati avut , obiectul , partile (pe care o depuneti la registratura) si sa mentionati ca intrucat nu s-a mai efectuat raportul de expertiza datorita imprejurarii ca litigiul s-a solutionat prin incheierea unei tranzactii, doriti sa vi se restituie taxa achitata in acest sens.
Trebuie sa obtin intai hotararea cu mentiunea "definitiva si irevocabila"?Mai am nevoie de avocat, se mai judeca aceasta cerere de restituire-un nou dosar pe rol?Cererea de restituire se timbreaza?
Valoarea partajabila
Andreea_U
Buna ziua, impreuna cu sotul, am hotarat sa divortam de comun acord (nu sunt copii minori si a trecut mai mult de 1 an de la casatorie). El a introdus actiunea ... (vezi toată discuția)