avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 988 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... partaj sucesoral -tranzactie judiciara
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

partaj sucesoral -tranzactie judiciara

Buna seara!Supun atentiei dumneavostra urmatoarele intrebari :este adevarat, ca in cazul incheierii unei tranzactii in fata instantei, la primul termen de judecata, intr un dosar ce are ca obiect un partaj succesoral cu iesire din starea de indiviziune,taxa de timbru achitata se restituie ?Cum se procedeaza pentru recuperarea taxei de timbru si daca recuperarea ei este integrala?Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: andreyskysky , utilizator 13:45, 27 Martie 2015
Da, taxa de timbru achitata se restituie in intregime!
Se face cerere la instanta pentru restituirea sumei de bani achitata drept taxa de timbru judiciar!
Actiunea inaintata pentru a fi solutionata in instanta, trebuie timbrata. NU conteaza dupa cate termene se solutioneaza cauza. Judecata incepe dupa timbrarea cererii si se incheie prin pronuntare.


Upsss. prin tranzactie.... . e altceva.. Scuze. parerea mea....e gresita. #-o Am citit in cascada ....peste randuri , din cauza net/ului
Ultima modificare: Vineri, 26 Martie 2010
ContSters122901, utilizator
eu am beneficiat de ajutor judiciar , deci am fost scutit de aceasta taxa . la primul termen am incheiat o tranzactie in fata instantei si cu toate acestea in hotarare s-a stabilit sa platesc acei bani de care am fost scutit . retineti ca am incheiat la primul termen tranzactia iar dumneavoastra ati spus ca se restitue tjt daca are loc o tranzactie la primul termen . cum este posibil unora sa li se restitue acei bani iar altii sa achite acei bani ? multumesc anticipat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renuntare judecata ionescualecu ionescualecu buna ziua, as vrea sa renunt la judecata la primul termen. trebuie sa timbrez cererea cu toata suma? am timbrat cu o suma destul de mare pe care vreau sa o ... (vezi toată discuția)
Partaj ContSters79003 ContSters79003 Buna ziua am si eu cateva nelamuriri, poate ma puteti ajuta... daca masa partajabila e de 100000 de euro, eu trebuie sa platesc 3000 de euro ca taxa de ... (vezi toată discuția)
Partaj intre soti sofiamaria sofiamaria Buna seara, va rog frumos cine ma poate ajuta cu o problema, in urma cu un an si ceva am divortat fara a face partaj cu conditia ca fostul sot sa imi dea o ... (vezi toată discuția)