avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 625 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... voi putea lua somaj?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

voi putea lua somaj?

buna seara,
aduc in atentia dvs urmatorul subiect: lucrez la o firma de circa trei ani de zile pe perioada verii, pe perioada iernii luand somaj.azi am fost informata de catre sefa mea ca incepand din luna iunie firma se va dizolva (avand datorii la stat, nu stiu foarte bine, cred ca-si vor declara falimentul ) si va trece pe alta denumire tot cu acelasi personal.intrebarea mea este urmatoarea:dupa ce perioada poate o firma nou infiintata sa trimita angajatii in somaj?adica pot lua din nou somaj la iarna ?multumesc anticipat pentru raspunsurile dvs.
Cel mai recent răspuns: ContSters120498 , utilizator 16:05, 30 Aprilie 2010
Pot lua somaj in continuare deoarece cele 12 luni lucrate, necesare, nu trebuie sa fie, neaparat, la acelasi angajator
va multumesc pentru raspuns.dar o firma noua are '' voie '' sa dea in somaj numai dupa doua-trei luni , spre exemplu?
Da, poate, legea nu interzice asta.
multumesc mult pentru raspunsuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj roxiana24 roxiana24 buna ziua. de circa o luna, eu si colega mea ne confruntam cu o problema..firma la care suntem angajate merge din ce in ce mai rau, salariile nu ne sunt ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de somaj? edinutza_87 edinutza_87 Buna ziua.am o intrebare.eu lucrez la o firma sezoniera care vara are activitate si iarna nu.eu in iarna am fost in somaj acum urmeaza sa ma angajez din nou si ... (vezi toată discuția)
Buna ziua ciobotaru stela ciobotaru stela va rog sa-mi spuneti daca pot intra in somaj dupa terminarea concediului de crestere a copilului pana la 2 ani .firma la care am lucrat a dat faliment in ... (vezi toată discuția)