avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 919 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... INSTANTA MODIFICA PROCESUL VERBAL
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

INSTANTA MODIFICA PROCESUL VERBAL

dragi colegi, va supun dezbaterii o problema interesanta.
un conducator auto este amendat pt depasirea vitezei legale.
in procesul verbal, agentul constatator mentioneaza nr de inmatriculare partial gresit.
se face contestatie, solicitandu-se anularea procesului verbal, inclusiv pt acest motiv, insa instanta "admite in parte plangerea", dispunand "modificarea procesului verbal, prin inserarea in cadrul acestuia a numarului de inmatriculare corect, respectiv ...".
ce parere aveti?!
Cel mai recent răspuns: FLORIN RADU , Avocat 06:49, 30 Aprilie 2010
Da, ciudat mod de solutionare.
Daca era incorect PV trebuia anulat, nu modificat. Asta inseamna ca a admis in partea contestatia, a modificat PV cu datele corecte astfel incat contestatorul este bun de plata si de sanctionat. In final, ce a castigat contestatorul? Timp, bani, si nervi pierduti prin salile de judecata...;)
Cred ca instanta si-a depasit pana si rolul activ expres prevazut in Codul de procedura civila (art.130)si mai indraznesc sa banuiesc ceva,chiar daca poate ca suspicunea mea sa para o gluma,este drept amara.
Ma gandesc ca judecatorul ori este un fost politist,ori are unele"datorii" de platit/
Interesant ar fi de aflat,in ce parte a tarii s-a petrecut acest lucru.
Sper sa nu aflu ca la Craiova,acolo fiind "tara tuturor posibilitatilor juridice",fara intentia de a jigni vreun coleg de site oltean sau pe olteni in general.
In particular se pare ca magistratul cu pricina nu cunoaste prevederile OG nr.2/2001.
Acolo nu or fi intrat in vigoare.
Cred ca de fapt,prin masura luata si este posibil si prin motivarea hotararii,judecatorul,indirect , a recunoscut necesitatea aplicarii motivelor de nulitate.
Unul dintre acestea,el tocmai l-a ..."reparat"
Ultima modificare: Vineri, 30 Aprilie 2010
Radu Gabrian, Mediator
nu e nici un secret: dosarul s-a judecat la deva. judecatorul nu a fost politist, a venit de la inm. alte elemente despre el nu cunosc, e aici de putin timp...
ps: sper ca va pleca repede, prin transfer sau promovare, in alt judet !!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lipsa numarului de inmatriculare al autovehiculului din cuprinsul procesului verbal mihaela.niciu mihaela.niciu daca un proces verbal de constatare a contraventiei intocmit pentru depasirea limitei vitezei legale este intocmit avand inscrise toate mentiunile necesare ... (vezi toată discuția)
Mai pot sa fac plangere contraventionala? dba_bog dba_bog Salut ! Tocmai am fost \"prins\" cu 82 km/h in localitate. Politia mi-a dat 6 puncte amenda si 4 penalizare..E normal sa imi dea 6 puncte amenda pentru ... (vezi toată discuția)
Oprire de catre politie pe autostrada manea_laura manea_laura Buna seara, Colegului mei i s-a intamplat sa fie oprit de catre politia rutiera pe autostrada ,la km.96, de catre un agent care ... (vezi toată discuția)