dragi colegi, va supun dezbaterii o problema interesanta.
un conducator auto este amendat pt depasirea vitezei legale.
in procesul verbal, agentul constatator mentioneaza nr de inmatriculare partial gresit.
se face contestatie, solicitandu-se anularea procesului verbal, inclusiv pt acest motiv, insa instanta "admite in parte plangerea", dispunand "modificarea procesului verbal, prin inserarea in cadrul acestuia a numarului de inmatriculare corect, respectiv ...".
ce parere aveti?!
Da, ciudat mod de solutionare.
Daca era incorect PV trebuia anulat, nu modificat. Asta inseamna ca a admis in partea contestatia, a modificat PV cu datele corecte astfel incat contestatorul este bun de plata si de sanctionat. In final, ce a castigat contestatorul? Timp, bani, si nervi pierduti prin salile de judecata...;)
Cred ca instanta si-a depasit pana si rolul activ expres prevazut in Codul de procedura civila (art.130)si mai indraznesc sa banuiesc ceva,chiar daca poate ca suspicunea mea sa para o gluma,este drept amara.
Ma gandesc ca judecatorul ori este un fost politist,ori are unele"datorii" de platit/
Interesant ar fi de aflat,in ce parte a tarii s-a petrecut acest lucru.
Sper sa nu aflu ca la Craiova,acolo fiind "tara tuturor posibilitatilor juridice",fara intentia de a jigni vreun coleg de site oltean sau pe olteni in general.
In particular se pare ca magistratul cu pricina nu cunoaste prevederile OG nr.2/2001.
Acolo nu or fi intrat in vigoare.
Cred ca de fapt,prin masura luata si este posibil si prin motivarea hotararii,judecatorul,indirect , a recunoscut necesitatea aplicarii motivelor de nulitate.
Unul dintre acestea,el tocmai l-a ..."reparat"
nu e nici un secret: dosarul s-a judecat la deva. judecatorul nu a fost politist, a venit de la inm. alte elemente despre el nu cunosc, e aici de putin timp...
ps: sper ca va pleca repede, prin transfer sau promovare, in alt judet !!!