avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 987 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Recuperare salariu dupa plecare din firma
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Recuperare salariu dupa plecare din firma

Buna seara!

Situatia mea se prezinta in felul urmator: am plecat de la vechea firma, unde eram salariat cu carte de munca, prin acordul partilor. Toate bune, frumoase, "poate mai colaboram pe viitor". In ultima zi de munca, patronul m-a luat deoparte, mi-a urat bafta si mi-a zis ca-mi da banii cateva zile mai tarziu cu lichidare la zi ca atunci da la toata firma. Ca o mentiune, banii se dau in mana, nu se semneaza nimic de catre angajat.

In ziua cu pricina nu primesc nici un telefon, nu dau de patron nicaieri, nici telefon, nimic. Intrebarea mea este: ce sa fac? Probabil o sa contactez un avocat.
Ce vreau eu sa mai intreb este: firma cum dovedeste ca mi-ar fi dat banii (desi nu mi i-a dat), in conditiile in care eu n-am semnat nimic niciodata? Mentionez ca trebuie sa primesc mai bine de un salariu.

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:19, 27 Mai 2010
actiune civila in pretentii ( porivind plata drepturilor salariale)! Este litigiu de munca, nu se timbreaza si se depune la Tribunalul in a carui circumscriptie locuiti.
Daca sunteti de rea credinta ati putea invoca neplata tuturor salariilor daca nu ati semnat stat de plata, sarcina probei in dreptul muncii revine angajatorului. Dar eu zic sa va limitati la ceea ce vi se cuvine de drept!
Succes
Daca nu ati primit salariul pe card bancar si nici pe stat de plata pe care sa il semnati, sunteti sigur ca ati lucrat legal cu CIM inregistrat la ITM ?
Multumesc ptr raspunsuri!

Am contractul acasa cu stampila de la ITM pe el, deci banuiesc ca am fost legal.

Deci sa inteleg ca singurele metode prin care angajatorul poate dovedi ca m-a platit sunt dovada ca mi-a transferat banii pe card bancar sau statul de plata semnat de mine?!

Exact asta sunt singurele! Transfer bancar pe cardul dvs personal sau stat de plata semnat care presupune plata cu cash.
gygy83 a scris:

Multumesc ptr raspunsuri!

Am contractul acasa cu stampila de la ITM pe el, deci banuiesc ca am fost legal.

Deci sa inteleg ca singurele metode prin care angajatorul poate dovedi ca m-a platit sunt dovada ca mi-a transferat banii pe card bancar sau statul de plata semnat de mine?!




Plata salariului se dovedeşte prin semnarea statelor de plată, precum şi prin orice alte documente justificative care demonstrează efectuarea plăţii către salariatul îndreptăţit.

Alte discuții în legătură

Salarii restante RoxanaaS RoxanaaS Va rog frumos sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns. O cunostinta este angajata la o firma de cca. 3 ani, iar de aproximativ un an i s-a dat salariul o data ... (vezi toată discuția)
Cistig de cauza! camelia21 camelia21 Buna dimineata!Am sa va expun situatia mea si as dori pareri cine ar avea cistig de cauza!Am lucrat la o firma 2 luni de zile si nu mi a dat toti banii ... (vezi toată discuția)
Stat de plata salarii lucyll lucyll Statul de plata salarii la o societate comerciala este document de confirmare plata salarii si este depus la ITM ? salariatii sunt obligati sa semneze aceste ... (vezi toată discuția)