avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1289 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... chitanta vanzare teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

chitanta vanzare teren

Un teren a fost vandut pe chitanta de mana in 1978. Pe baza acestei chitante se poate,prin judecatorie, sa se dispuna emiterea unui titlu de proprietate? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 23:12, 29 Aprilie 2010
Despre ce fel de teren este vorba? Daca era teren extravilan, acesta era, conform legii de la acea data, scos din circuitul civil si nu stiu daca acea chitanta valoreaza ca si antecontract de vanzare-cumparare, in sensul legii 247/2005 (avea ca obiect un bun care, la data semnarii ei, nu putea fi vandut ca nefiind in circuitul civil)...Acesta cred ca a si fost motivul pentru care legiuitorul, in legile fondului funciar, ia de baza terenul adus in CAP nu si cel dobandit fara acte legale in perioada 1963 (cooperativizare)-1990. (parerea mea:D). Daca, totusi, ati avut posesia neintrerupta a terenului, neviciata, puteti intenta o actiune in constatarea uzucapiunii.
Daca este vorba despre teren intravilan (eventual si cu un imobil - casa de locuit), puteti incerca varianta administrativa a Ordinului Prefectului (legea 18/191, art. 23), in functie de imprejurari

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uzucapiune? doo.ditza doo.ditza Buna ziua ! Bunica mea a folosit, incepand cu anii \'70 o fasie de teren de langa proprietatea ei care facea parte dintr-un lot personal. Mama a achitat ... (vezi toată discuția)
Act cu mostenitorii fan23 fan23 am cumparat un teren cu chitanta de mana , dar din nefericire proprietarul a decedat ,acum cum pot proceda sa fac act asupra terenului. . (vezi toată discuția)
Obtinere acte de proprietate pentru casa si teren cumparate cu, chitanta de mana ramo80 ramo80 Buna ziua, Va rog sa ma indrumati care este calea de urmat pentru a obtine actele de proprietate, in situatia urmatoare: Socrii mei au cumparat in urma cu ... (vezi toată discuția)