avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 896 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediere disciplinara
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediere disciplinara

Daca angajatorul nu mi-a achitat drepturile salariale si nici indemnizatiile de concediu medical timp de trei luni, iar relatiile dintre noi sunt vatamate, in situatia in care eu refuz sa ma mai duc la servici ma poate concedia disciplinar? Mentionez ca sunt si insarcinata.
Cel mai recent răspuns: BIANCA IRINA , utilizator 22:07, 29 Aprilie 2010
Da, poate! Demisionati in scris, daca nu mai doriti sa lucrati acolo ( demisia nu da dreptul la somaj!) si actionati-l in instanta pentru drepturile salariale. :)
Angajatorul stie ca sunteti insarcinata?Eu va recomand sa mergeti in continuare la munca pt a putea beneficia de CIC.Pentru drepturile salariale si indemnizatia CM va puteti adresa cu o actiune in instanta , avand ca obiect drepturi salariale.
Nu va poate concedia inainte de a indeplini niste formalitati: adica ar trebui sa va faca o adresa prin care sa va prezentati la sediul firmei sa va explicati situatia dvs si de ce aveti absente nemotivate! Puteti sa va dati demisia si sa invocati ca acesta nu si-a indeplinit obligatiile, si anume plata salariului. Succes!
angajatorul cunoaste situatia mea, mai ales ca din cauza refuzului sau de a-mi elibera o adeverinta de salariat nu m-am putut prezenta la comisia de expertiza pentru prelungirea concediului peste 90 de zile. Nu pot sa ma intorc la servici pentru ca am o sarcina cu probleme. dupa cate zile de absente ma poate concedia?
Inainte de a va concedia faceti sesizare la ITM. In care sa specificati ca nu vi s-au platit salariile si ca nu vrea sa va elibereze adeverinta ptr medic!

Va repet, inainte de a va concedia trebuie sa va cheme sa va clarificati sit. trebuie indeplinita o anumita procedura ptr a va concedia, altfel dvs puteti contesta decizia de concediere si nu platiti taxe la tribunal ptr aceasta asa ca puteti lua un avocat si ati castiga procesul respectiv. dar....e cale lunga pana acolo...
Ultima modificare: Joi, 29 Aprilie 2010
BIANCA IRINA, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de munca.demisie evelon evelon Ma confrunt cu o problema. Am lucrat la o societate comerciala unde in urma unor probleme aparute cu cei din conducere am decis sa imi dau demisia. Am lucrat ... (vezi toată discuția)
Concediul de odihnă Mihaela Claudia20 Mihaela Claudia20 Sunt angajată la o firmă de doi ani. Am rămas însărcinată și mi-se refuză concediul de odihnă la care am dreptul nu mi-am luat nici o zi anul acesta. ... (vezi toată discuția)
As vrea o lamurire irisred irisred Daca din motive de sanatate ,diverse tensiuni si altele...nu am mai mers la serviciu,nu am ajuns sa-mi iau concediu medical si nici nu am anuntat,am primit o ... (vezi toată discuția)