Sunt angajată la o firmă de doi ani. Am rămas însărcinată și mi-se refuză concediul de odihnă la care am dreptul nu mi-am luat nici o zi anul acesta. M-ar putea afecta în vreun fel dacă o să mă duc în concediu, ținând cont că am anunțat? M-ar putea concedia? Mulțumesc frumos
V-ar putea desface disciplinar c.i.m. pentru absente nemotivate , dacanu ati anuntat ca sunteti insarcinata.
Incalcarea dreptului la concediu de odihna anual si neacordarea acestuia poate atrage si raspunderea patrimoniala a angajatorului in conditiile art. 253 alin. (1) din Codul muncii, potrivit caruia angajatorul este obligat, in temeiul normelor si principiilor raspunderii civile contractuale, sa il despagubeasca pe salariat in situatia in care acesta a suferit un prejudiciu material sau moral din culpa angajatorului in timpul indeplinirii obligatiilor de serviciu sau in legatura cu serviciul.
De asemenea, puteti sesiza Inspectia Muncii sau ITM-ul, intrucat aceste institutii au atributii de control in ceea ce priveste stabilirea si acordarea drepturilor salariale, precum si a celorlalte drepturi decurgand din munca prestata.
Am anunțat că sunt însărcinată. Am dus adeverința de la medicul de familie. Dacă îmi iau concediu medical sau dacă îmi dă medicul care îmi urmărește sarcina. Mă mai poate concedia?
Art. 60 C.mun.
(1) Concedierea salariatilor nu poate fi dispusa:
a) pe durata incapacitatii temporare de munca, stabilita prin certificat medical conform legii;
....
(2) Prevederile alin. (1) nu se aplica in cazul concedierii pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizarii judiciare, a falimentului sau a dizolvarii angajatorului, in conditiile legii.
Itm
vmarius30
Care sunt condițiile in care pot fi concediat de un angajator (ținând cont ca sunt in perioada de concediu ,iar eu nu mi-am depus demisia (vezi toată discuția)