avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 372 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Sentinta inexplicabila ?!?
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Sentinta inexplicabila ?!?

Problema pentru care am nevoie de o lamurire macar, daca nu o solutie, este urmatoarea :

1. Firma X actioneaza in judecata clientul Y pentru recuperarea unor creante, rezultate in urma derularii unui contract de prestari servicii. Clientul Y nu a achitat la timp sumele, fiind vorba de intarzieri mari. Mentionez ca, desi a avut posibilitatea rezilierii contractului, nu a facut-o.
2. Instanta decide in favoarea reclamantului.
3. Clientul Y plateste suma datorata (banuiesc ca de frica executarii), fara a plati, insa, penalitatile (platile au fost facute cu intarziere de 9 luni #-o).
3. Se depunde actiune in anulare de catre clientul Y, in care se motiveaza ca firma X nu a depus "situatia de lucrari". In contract nu se stipula depunerea vreunei documentatii lunare, pentru dovada lucrarilor. Se arata ca "... atunci cind am avut disponibil am achitat ...", de catre client.
4. STUPOAREEEE !!!!:O Aceeasi instanta decide in favoarea clientului Y.

E foarte clar ca "s-a dat dreptul", iar eu am ramas cu intrebarea:

Ce pot face pentru recuperarea debitului ? Care e calea de urmat ?

multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Mihaela Nevoie , Avocat 00:05, 30 Aprilie 2010
formulati calea de atac legala!
De acord cu dumneavoastra, dar hotarirea, conform Art. 8 O.G. 5/2001, este Irevocabila. Deci, cum sa fac ?
Nu inteleg cum ..instanta a dat castig reclamantului, dupa care, aceiasi instanta decide in favoarea clientului Y?
Ce fel de "actine in anulare a facut"...fiti mai explicit...., care a fost motivarea hotararii?
In prima faza, instanta a decis in favoare petentului, dupa care, intimatul a depus ceree in anulare, solicitand depunerea "situatiei de lucrari".
Eu sint administratorul firmei (petentul), si nu am avut ce situatie sa depun, intre firma si client exista un contract in care nu se prevedea depunerea unei situatii de lucrari. Si nu am avut ce sa depun atunci cind intimata a solicitat depunderea la dosar a situatie de lucrari.

Nu am primit inca comunicarea, am vazut solutionare online. Link ..
[ link extern ] *

cred ca ma fost suficient de explicit
Banuiesc ca e vorba despre o somatie de plata. Si nu e deloc anormal ca aceeasi instanta, in cererea in anulare sa pronunte o alta solutie. Altfel .... pentru ce ar mai fi prevazuta daca nu s-ar putea schimba solutia? Nu stiu ce probe sau sustineri au fost in dosar, dar, in principiu, functie de probatoriul administrat o astfel de solutie este posibila.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Exceptia necompetentei teritoriale - cum se procedeaza? ganirolf ganirolf Buna ziua, In urma unui proces pe site-ul judecatoriei am regasit solutionarea dupa cum urmeaza: \" Admite excepţia necompetenţei teritoriale a ... (vezi toată discuția)
Persoana decedata chemata in instanta Gica23 Gica23 Buna seara, Am sa trec direct la subiect. In data de 5 decembrie a fost emisa o citatie pe numele socrului meu, in care acesta este invitat sa se prezinte ... (vezi toată discuția)
Mail-ul meu privat catre x poate fi prezentat in instanta de catre y? ( nu ii era adresat lui y ci lui x) ContSters309929 ContSters309929 Buna ziua, Situatia este urmatoarea: Am colaborat contra comision, cu firma Y, careia i-am adus un client X, iar in urma contractului dintre ei eu trebuia ... (vezi toată discuția)