avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Persoana decedata chemata in instanta
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Persoana decedata chemata in instanta

Buna seara,
Am sa trec direct la subiect.

In data de 5 decembrie a fost emisa o citatie pe numele socrului meu, in care acesta este invitat sa se prezinte la judecatorie in calitate de intimat (impreuna cu alte doua persoane). Este vorba de o plangere impotriva rezolutiilor sau ordonantelor procurorului de netrimitere in judecata a lor. (art. 278 ind.1 C.p.p.)
Mentionez ca socrul meu este decedat din 14 septembrie 2011.

Ce este de facut in aceasta situatie?

Va multumesc anticipat pt raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: Gica23 , utilizator 17:52, 15 Martie 2012
Fie ,cu minim 5 zile inainte de termen ,fie la termen ,depuneti la Presedintele instantei copie dupa certificatul; de deces al socrului dvs
Iti multumesc cu intarziere pt raspuns. Asa am si facut. Am fost sa depunem o copie dupa certificatul de deces. Dar mare mi-a fost mirarea cand am primit din nou, astazi, o comunicare - titlu executoriu prin care socrul meu este informat ca trebuie sa plateasca 50 lei cheltuieli de judecata.
De curiozitate am intrat pe portalul ministerul justitiei si am cautat numarul de dosar.
Solutia data de judecator suna cam asa:

"În temeiul art.2781 alin.8 lit.a cod proc.pen. respinge plângerea formulată de petentul y împotriva rezoluţiei procurorului din data de 07.02.2011 şi rezoluţiei prim-procurorului nr.145/II-2/2011 din data de 06.07.2011 ale Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4 Bucureşti, în dosarul de parchet nr.6342/P/2010, în contradictoriu cu intimaţii x, ca neîntemeiată. În temeiul art.192 alin.2 Cod proc.pen. obligă petentul la plata sumei de 50 lei reprezentând cheltuieli judiciare către stat. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 08.03.2012."

Nu am notiuni juridice dar socrul meu este intimat si nu petent. Si atunci de ce trebuie sa mai plateasca cheltuieli de judecata. Iar in conditiile in care deja am depus certificatul de deces mai trebuie sa mergem sa platim ceva???

Inca o data va multumesc anticipat pt raspuns.
petent este persoana care a depus p[langerea impotriva rezolutiei si acesta este obligat sa plateasca . socrul dvs a avut calitatea de intimat adica cel cel a facut plangerea a fost nemultumit de solutia care probabil a fost in favoarea socrului dvs.
Asa m-am gandit si eu citind sentinta si cu toate astea hartiuta venita astazi cere fix pe dos :O
Stau si ma intreb pentru ce am mai pierdut o caruta de timp sa depun acel certificat de deces daca hartiile continua sa vina garla.
pai scrie clar ca socrul dvs trebuie sa achite suma ?
sau dvs sunteti contrariata de faptul ca v-a mai venit comunicarea acasa din moment ce socrul dvs nu mai este ?

Alte discuții în legătură

Castig in instanta contra actelor procurorului. fara cheltuieli judiciare (?!) xuser xuser Num?r unic dosar: ............................... Înregistrat în data de: 16.12.2011 Obiect dosar: plângere împotriva rezoluţiilor sau ordonanţelor ... (vezi toată discuția)
traducere - solutie/incheiere de sedinta - in limba romana barbutop55 barbutop55 Numãr unic dosar: 29983/212/2011 Înregistrat în data de: 15.11.2011 Obiect dosar: plângere împotriva rezoluţiilor sau ordonanţelor ... (vezi toată discuția)
Plangeri impotriva unei rezolutii date de parchet - doua citatii? dumitreldd dumitreldd Am facut o reclamatie impotriva unui politist, am primit o rezolutie impotriva careia am depus plangere la parchet. Rezolutia primita in urma plangerii am ... (vezi toată discuția)