avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Persoana decedata chemata in instanta
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Persoana decedata chemata in instanta

Buna seara,
Am sa trec direct la subiect.

In data de 5 decembrie a fost emisa o citatie pe numele socrului meu, in care acesta este invitat sa se prezinte la judecatorie in calitate de intimat (impreuna cu alte doua persoane). Este vorba de o plangere impotriva rezolutiilor sau ordonantelor procurorului de netrimitere in judecata a lor. (art. 278 ind.1 C.p.p.)
Mentionez ca socrul meu este decedat din 14 septembrie 2011.

Ce este de facut in aceasta situatie?

Va multumesc anticipat pt raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: Gica23 , utilizator 17:52, 15 Martie 2012
Da. Este invitat sa se prezinte la judecatorie in termen de 15 zile cu dovada acihitarii cheltuielilor de judecata la trezorerie.:O
Ultima modificare: Miercuri, 14 Martie 2012
Gica23, utilizator
In situatia mentionata se impune ca dvs sa contactati personal serviciul de la instanta,
unde sa depuneti copie dupa certificatul de deces a persoanei in sarcina careia instanta de judecata a dispus masura obligarii la plata a cheltuielilor de judecata
Daca socrul dvs. este intimat si s-a respins plangerea este o greseala la mijloc. Mergeti la Biroul de executari penale de la judecatorie si rezolvati simplu problema.
Va multumesc din suflet pentru raspunsuri.
Se pare ca nu scap nici acum de drumuri.
Intre timp am mai vorbit si cu celelalte persoane chemate in judecata. La dosarul respectiv exista certificatul de deces al socrului. Noi l-am depus la judecatorie inca din 2011.
Sa nu mai spun ca intreg procesul a fost deschis (nu stiu daca ma exprim corect) la 2 luni de la decesul socrului. Oare mai este logica intreaga situatie? Chemi in judecata o persoana decedata, ii dai castig de cauza si apoi ii trimiti hartie cu cheltuielile de judecata???
=D>

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Castig in instanta contra actelor procurorului. fara cheltuieli judiciare (?!) xuser xuser Num?r unic dosar: ............................... Înregistrat în data de: 16.12.2011 Obiect dosar: plângere împotriva rezoluţiilor sau ordonanţelor ... (vezi toată discuția)
traducere - solutie/incheiere de sedinta - in limba romana barbutop55 barbutop55 Numãr unic dosar: 29983/212/2011 Înregistrat în data de: 15.11.2011 Obiect dosar: plângere împotriva rezoluţiilor sau ordonanţelor ... (vezi toată discuția)
Plangeri impotriva unei rezolutii date de parchet - doua citatii? dumitreldd dumitreldd Am facut o reclamatie impotriva unui politist, am primit o rezolutie impotriva careia am depus plangere la parchet. Rezolutia primita in urma plangerii am ... (vezi toată discuția)