avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 637 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... notar succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

notar succesiune

Dupa decesul tatalui meu, am primit la o luna citatie sa ne prezentam la notar pentru deschiderea succesiunii. Eu si sora mea dorim ca toate bunurile mobile si imobile dobandite de parinti sa ramana la mama mea. Nu stiu daca am gandit bine dar asa am considerat deocamdata de acord cu sora mea.
Am inteles ca trebuie sa dau o declaratie de acceptare a succesiuni, dupa care ce fac in acest caz?
Ce parere aveti?
Cu multe multumiri,

Cel mai recent răspuns: doar_lara , utilizator 21:17, 25 Martie 2007
dupa moartea mamei...io is mai reticenta....pana atunci se pot intampla multe, se pot deteriora relatii...se pot vinde bunuri......
Si daca doneaza totul mamei e si mai naspa ca poate face mama acte cui vrea dupa aia:((
Daca nu dezbat mostenirea ACUM pe viitor va mai fi de plata si impozitul pe masa succesorala a unei succesiuni (dupa tata) a carei dezbatere nu s-a finalizat in termen de 2 ani de la data mortii.
Onorariul notarului de 10 milioane mi se pare OK pt toate bunurile de acolo.
Dragi mei, nu va mai jucati cu renuntarile la mostenire. Aste se fac pentru TOTDEAUNA. Bunurile devenind DOAR ale mamei maine se supara pe voi si ...nu e obligata sa vi le lase mostenire mai departe. Pentru o amarata de suma de bani acum, puteti sa va plangeti de mila mai tarziu.
Asa cum a semnalat doar_lara, am gresit in ceea ce priveste valorile, deci rectific:
- un apartament in care locuieste mama mea care a fost evaluat la 130.000 RON (1,3 miliarde)
-o casa la tara evaluata la 35.000 RON (350 milioane)
-teren forestier 2,83 ha
-teren arabil 3,638ha
Valoarea ce urmeaza a fi platita la notar 1.077 RON (10,77 milioane) cum vi se pare? Sa mai incerc si la un alt notar?
Cu multumiri,
eu zic ca e bine (asta daca e suma corecta):)
mult succes.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uzucapiune carmenbarbulescu carmenbarbulescu Am uitat să precizez faptul ca matuşa şi unchiul meu nu au avut copii. ªi încă ceva...va rog..ce înseamna faptul că mama nu a acceptat moştenirea de ... (vezi toată discuția)
Termen deschidere succesiune miki3 miki3 Tatal meu a decedat acum 7 luni. Am ramas 3 mostenitori(frati) si mama. Am fost la un notar sa intrebam in ce termen trebuie sa deschidem succesiunea pentru a ... (vezi toată discuția)
Certificat de mostenitor amotida amotida Buna seara, Un accident rutier in urma cu vreo sase luni a produs moartea tatalui meu si ranirea grava a mamei (care a supravietuit). Abia azi a reusit sa ... (vezi toată discuția)